MENU

Reacties (0) Babynamen, Lifestyle & Tips

Wanneer moet je een babynaam kiezen?

babynaam kiezen

Één van de dingen die op je takenlijstje komen te staan wanneer zich een zwangerschap aandient is het kiezen van een babynaam. Sommigen weten al jaren hoe zij hun kindje willen gaan noemen en kunnen deze taak direct van het lijstje strepen. Anderen hebben de negen maanden van een zwangerschap bijna volledig nodig om een mooie babynaam te kiezen. Wij zochten uit bij welke termijn van de zwangerschap je een babynaam moet kiezen voor je kindje, want tijdens de bevalling een babynaam kiezen is niet ideaal. Daar zullen we het allemaal wel over eens zijn…

Onderzoek: in welk termijn van de zwangerschap koos jij de naam voor je kindje?

Door middel van een poll op deze blog hebben we een klein onderzoek gedaan naar het termijn waarin de lezers van deze blog de naam voor hun kindje hebben gekozen. Dit zijn de uitslagen:

  • 46% had al een naam voor de zwangerschap
  • 8% koos een naam tussen de 1e en 13e week
  • 26% koos een naam tussen de 14e en 27e week
  • 15% koos een naam tussen de 28e en 41e week
  • 5% koos pas na de bevalling een naam

Zoals je kunt zien weet bijna de helft al voor de zwangerschap hoe zij hun kindje gaan noemen. 5% kan voor de bevalling geen knoop doorhakken en kiest pas een naam wanneer het kindje geboren is. Het grootste gedeelte kiest een naam voor hun ongeboren baby tijdens de zwangerschap.

46% weet al voor de zwangerschap hoe zij hun kindje gaan noemen

Levensvatbaar

Vanaf de 24e week van de zwangerschap is het kindje levensvatbaar. Wanneer je kindje dan geboren wordt zullen de artsen er alles aan doen om het kindje in leven te houden. Natuurlijk is het veel beter wanneer je kindje nog een aantal weken in de buik blijft zitten. Vaak is de 24e week van de zwangerschap een belangrijke mijlpaal in de zwangerschap voor aanstaande ouders. Het geeft rust wanneer je dan een naam voor je kindje gevonden hebt, een naamloze baby is natuurlijk niet zo handig.

3 opties

In sommige gevallen is het gemakkelijker gezegd dan gedaan om een babynaam te kiezen voor de 24e week van de zwangerschap. Sommige stellen kunnen maar geen naam vinden die zij allebei mooi vinden. Het kan helpen om samen een top 3 te maken van jullie favoriete namen en de uiteindelijke beslissing over de babynaam uit te stellen tot na de geboorte. Wanneer je je kindje dan in zijn ogen kijkt is het vaak makkelijk om te bepalen of het een Tom, Sil of Fynn is. Binnen 3 dagen na de geboorte moet je aangifte doen van de geboorte en moet er dus een naam gekozen zijn voor het kindje.

In welk termijn van de zwangerschap koos jij de naam voor je kindje uit? Wist je het al voor de zwangerschap of hakte je pas later de knoop door?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *