MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Wanneer gaat een baby zitten?

wanneer gaat een baby zitten

Aan de ene kant wordt je kindje veel te snel groot en wil je dat ze zo lang mogelijk klein blijven. Tegelijkertijd is het fantastisch om te zien hoe je kindje zich ontwikkelt. Een pasgeboren baby’tje kan nog niet zelf z’n hoofdje optillen omdat de spieren nog niet genoeg ontwikkeld zijn. Maar daar komt al snel verandering in! Voor je het weet kan je kindje om zich heen kijken en omrollen. Op naar het volgende stadium: wanneer gaat een baby zitten?

Met een klein beetje hulp…

Vanaf ongeveer 2 maanden kan je kindje zelf zijn hoofdje omhoog houden. Dat betekent dat je hem bij jou op schoot kunt laten zitten met zijn rug tegen jouw buik aan als ondersteuning. De eerste stap naar het zelfstandig zitten is gezet! Vanaf ongeveer 5 á 6 maanden ga je merken dat je kindje met wat minder steun zelf kan blijven zitten omdat de nek- en rugspieren beter zijn ontwikkeld. Je kunt je kindje bijvoorbeeld in de hoek van de bank neerzetten met wat kussens als ondersteuning. Je kindje kan nog steeds zomaar omvallen, dus zorg voor voldoende zachte kussens in de buurt!

Het moment is daar

Om je kindje zelfstandig te leren zitten kun je je kindje het beste niet te lang achter elkaar laten zitten. Je vergroot hiermee namelijk de kans dat je kindje zich gaat voortbewegen op de billen en het kruipen overslaat. Kruipen maakt het makkelijker om te gaan staan. Afhankelijk van de ontwikkeling van je kindje (geen mens is immers hetzelfde!) zijn die spieren van je kindje tussen de 6 en 12 maanden sterk genoeg om zelfstandig te kunnen zitten. Zorg aan het begin altijd voor een zachte omgeving (plaid of kussens) voor als je kindje toch per ongeluk omvalt.

kinderstoel

Hoera, eindelijk in de kinderstoel!

Al maandenlang staat er een toffe kinderstoel zoals de Kidsmill Up! of Stokke® Tripp Trapp® te wachten totdat je kindje groot genoeg is om er zelfstandig in te zitten. Vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan blijven zitten zonder om te vallen kan je kindje in een kinderstoel zitten. Er zal een wereld voor je kindje open gaan wanneer hij in een hoge stoel zit en alles in de gaten kan houden en overzien! Laat je kindje aan het begin niet te lang in de kinderstoel zitten. Je kindje kan zich niet optimaal bewegen in de kinderstoel en daardoor kan verdere ontwikkeling zoals het trainen van de beenspieren een achterstand oplopen.

Kun jij het moment nog herinneren waarop je kindje voor het eerst in de kinderstoel zat?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *