MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Vliegen met een baby

vliegen met baby
Bron: Little Dutch

Vliegen met een baby is geen enkel probleem, mits je de reis maar goed voorbereid. Voor pasgeboren kinderen t/m 6 weken wordt het afgeraden om te vliegen in verband met de luchtdruk en ook voor pas bevallen vrouwen is het beter om nog even te wachten met vliegen. Lees de onderstaande informatie eens door en je zult zien dat het prima te doen is om met een baby’tje in het vliegtuig te stappen.

Op schoot of in een autostoeltje

Kinderen jonger dan 2 jaar mogen op schoot met jou meereizen. Dat is lekker voordelig! Een volwassene mag met maximaal 2 baby’s reizen. Vanwege de veiligheid maar er maar één baby op schoot, voor het andere kindje moet een stoel worden geboekt. Je gebruikt hiervoor dan een autostoeltje. Let erop dat jouw autostoeltje gekeurd is en voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je van tevoren aangeven dat je je kindje vervoert in een autostoeltje.

Reisdocumenten

Zorg ervoor dat je alle reisdocumenten op orde hebt. Wist je dat je baby ook een eigen paspoort nodig heeft? Als jij als ouder een andere achternaam hebt dan je kindje kan er gecontroleerd worden of jullie wel echt een ouder-kind relatie hebben. Dit wordt gedaan om het aantal ontvoeringen tegen te gaan. Reist er maar één ouder van het kind mee? Dan kan het handig zijn om van tevoren een toestemmingsformulier in laten vullen door de niet meereizende ouder zodat je sneller door de controles heen komt.

Buggy of kinderwagen

Niet alleen op het vliegveld, maar ook op de plek van bestemming is een buggy of kinderwagen ideaal. Een buggy mag vaak mee het vliegtuig in (mits hij inklapt als een paraplu), maar een kinderwagen moet worden ingecheckt als bagage. Op het vliegveld is een draagzak een aanrader. Ben je bang dat er niet heel zuinig met jouw kinderwagen wordt omgegaan? Koop dan een goedkope buggy voor deze reis.

Een wiegje aan boord

Bij de meeste vluchten zijn één of enkele wiegjes aan boord. Zo hoef je je kindje gedurende reis niet continu op schoot te houden. Voor de wiegjes mag je kindje niet groter zijn dan een bepaalde lengte en niet meer wegen dan een vastgesteld gewicht. Kijk voor de precieze informatie op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Babyvoeding

Als je met een baby reist is het toegestaan om vloeibare babyvoeding in hoeveelheden boven de 100 milliliter mee te nemen in je handbagage. Meer dan 100 milliliter warm water dat nog niet gemengd is met melkpoeder is niet toegestaan. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om aan boord het water op te laten warmen.

Bagage

Hoewel je kindje op schoot met jou meereist mag je bij sommige luchtvaartmaatschappijen wel extra bagage meenemen voor je kindje. Op de website van de maatschappij waar jij mee vliegt kun je alle gedetailleerde in formatie vinden over de toegestane afmetingen en het gewicht van de (hand)bagage.

Zoals je kunt lezen valt het vliegen met een baby best mee, mits je de reis goed hebt voorbereid. Hoe kleiner je kindje is, hoe gemakkelijker de reis waarschijnlijk zal verlopen. Zie jij het zitten om te vliegen met jouw baby?

Bronnen: landenportal.nl en schiphol.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *