MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Verwen de liefste mama van de hele wereld!

Moederdag

Nog even en het is weer zo ver. Je hoeft nog maar een paar pagina’s in je agenda om te slaan en één van de leukste dagen voor moeders breekt aan. Zondag 10 mei is het Moederdag. Een dag om de liefste moeder van de hele wereld te verwennen! Vind je jouw partner een fantastische mama? Dan is dit een uitstekende dag waarop je haar dat kunt laten weten. Moeders verwennen kan op verschillende manieren…

Ontbijt op bed

Een ontbijtje op bed is altijd een goed idee op Moederdag. Liefst met verse én gezonde ingrediënten. Met warme afgebakken broodjes, een glas vers geperste jus en een beschuitje met frisse aardbeien maak jij het perfecte ontbijt. Tip: versier het servies en bestek! Vrolijke vlaggetjes en uitgeknipte hartjes van papier als confetti maken het geheel nét een beetje feestelijker.

Ga op de creatieve tour

Moederdag is de perfecte gelegenheid voor kinderen om iets moois te knutselen voor mama. Wijnflessen versieren is hiervoor heel geschikt. Laat de fantasie van je kids de vrije loop maar gaan, want het versieren kan op veel manieren. Ga aan de slag met verf, beplak de fles met foto’s of snippers papier of wikkel de fles in met touw. De wijnfles met schoolbordverf verven is ideaal voor de wat kleinere kinderen. Jij verft en vervolgens versiert je kindje de wijnfles met krijtjes. Voor de finishing touch vul je de fles met een kaars of verse bloemen. Ook leuk als decoratie voor bij het ontbijtje op bed!

Cadeautjes!

Iedereen is gek op cadeautjes, en moeders natuurlijk ook. Moederdag is een mooie dat om je mama’s te verassen met producten die ze eigenlijk wel heel graag zouden willen hebben, maar niet zo snel voor zichzelf zouden het kopen. Het allerleukste is als je ze hiermee écht verrast. Dus ga eens op zoek een cadeautje dat niet op het verlanglijstje staat maar waar je haar in de afgelopen maanden wel over gehoord hebt. Met dat cadeautje ga je haar echt verassen!

Fonds Gezond Geboren: voor iedereen een feestelijke Moederdag

Niet voor iedereen is moeder worden vanzelfsprekend. En juist op een dag als Moederdag word je daarmee geconfronteerd. Ook in Nederland is een gezonde geboorte niet vanzelfsprekend. De perinatale sterfte, gerekend vanaf 22 weken zwangerschap tot 7 dagen na de geboorte, bedraagt jaarlijks circa 1400 kinderen (0,8%). Dit zijn bijna 4 baby’s per dag! De kindjes die het (net) wel halen maar die de rest van hun met leven met een ziekte of handicap als gevolg van een niet optimaal verlopen zwangerschap en/of geboorte zijn hierbij niet meegerekend. Door de inzet van wetenschappelijk onderzoek kan de babysterfte in Nederland teruggedrongen worden. Fonds Gezond Geboren zet zich hiervoor in. We bevelen dit fonds van harte bij je aan, in het bijzonder rond Moederdag. Doneren kan eenvoudig online. Want een gezond geboren baby en een feestelijke Moederdag, dat gun je toch iedereen?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *