MENU

Reacties (0) Babykamer inspiratie

Van klein rommelhok.. tot sfeervolle babykamer

babykamer

Vandaag geef ik graag een kijkje in de kamer van ons tweede wondertje. Ons nieuwbouwhuisje telt op de bovenverdiepingen drie slaapkamers en een open zolder. Waar wij twee behoorlijk ruime slaapkamers hebben ingedeeld voor onszelf en onze peuterdochter werd het kleine kamertje voorheen gebruikt als kantoortje. Omdat wij de kamer vrijwel niet gebruikten voor deze functie van kantoor deed hij zich al snel dienst als rommelhok, verzamelplaats voor prullaria en bovenal bleef de deur daarom (vrijwel) altijd gesloten..

babykamer

Tijdens de zwangerschap besloten we daarom dit kantoor leeg te halen, op te frissen met een taupeachtige kleur uit de serie Noir et Blanc, waar we dol op zijn. We kozen voor deze kleine babykamer een grote commode en een bedje uit de serie New England uit bij Babypark. Ook lieten we bewust een kast in deze kleine kamer achterwege.

Het plan was om de commode tegenover het bedje te zetten en de ruimte voor het raam leeg te houden. Tijdens het plaatsen van de meubels bleek dit alleen niet mogelijk. De kamer werd ineens heel erg klein of de commode bleek daarvoor veel te groot. Met een beetje schuifwerk belandde het bedje onder het raam en de commode tegen de muur. Het bleek de perfecte indeling. Een houten ladder naast de commode waaraan kleertjes gehangen kunnen worden, het badje dat nog precies achter het bedje kon staan en een deur die zonder problemen open en dicht kon. Praktisch!

babykamer

Op de commode staat een rotan mandje gevuld met dingen die je de eerste tijd goed kunt gebruiken, het rotan komt terug in de mand voor het relatief grote raam en houdt inkijk tegen. Ik maakte deze mand op met houten stokken, eucalyptus en een dadeltak. Voor het raam hangt ook een verduisterend gordijn in dezelfde kleurtint als de muren. De commode is gevuld met stapeltjes kleding op maat, beddengoed, een luiervoorraad voor de eerste maand en er ligt een tas met geboorteversiering klaar. In de lades zitten links de eerste setjes kleding, in het midden stapels rompertjes en de lade rechts is gevuld met
luiers maatje één. -Wat is dat weer klein zeg!-

Alhoewel het echt een babykamer is met weinig vierkante meters vind ik het geheel sfeervol en warm geworden. De natuurlijke tinten en houten accessoires, de chique meubels en de aanvullende bekleding die we gebruiken uit de serie Valencia van Koeka maken dat het geheel rust uitstraalt.

-x- Mama van Dijk

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *