MENU

Reacties (0) Test & Onderzoek

Uitstekende score voor AxissFix en 2wayPearl

test autostoeltje
Bron: Maxi-Cosi

De beide Maxi-Cosi autostoeltjes die voldoen aan de strenge i-Size wetgeving kregen een beoordeling van maar liefst 4 sterren in de ICRT test van het voorjaar 2015. Dat is de maximale score voor autostoeltjes die zowel voorwaarts als achterwaarts gebruikt kunnen worden. Uit de test blijkt dat je je kindje in een Maxi-Cosi AxissFix autostoeltje en een Maxi-Cosi 2wayPearl autostoeltje op een uiterst veilige manier kunt vervoeren.

Over de test

Bij de test, die wordt uitgevoerd door het International Consumer Research and Testing (ICRT), staat de veiligheid van het autostoeltje centraal. Maar dat niet alleen, ook de gebruiksvriendelijkheid en de ergonomie (zitcomfort) werden getest. Het onderdeel veiligheid werd dit jaar strenger getest dan voorgaande jaren omdat er een realistischer scenario gebruikt werd bij een zijdelingse botsing. Daarnaast is de wagencarrosserie die gebruikt werd bij het nabootsen van een frontale botsing vernieuwd.

Maxi-Cosi AxissFix

De Maxi-Cosi AxissFix is geschikt voor kinderen vanaf 4 maanden tot 4 jaar. Het autostoeltje kan 360° draaien waardoor instappen een fluitje van een cent is. Het autostoeltje werd beoordeeld met 4 sterren voor veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ergonomie. De Maxi-Cosi AxissFix haalde de hoogst haalbare score voor veiligheid voor autostoeltjes die zowel met de rijrichting mee als tegen de rijrichting in gebruikt kunnen worden.

axissfix

Maxi-Cosi 2wayPearl

Het Maxi-Cosi 2wayPearl autostoeltje is getest in combinatie met het 2wayFix onderstel omdat het autostoeltje niet met de 3-punts autogordel te installeren is. Ook dit autostoeltje scoorde 4 sterren op het gebied van veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ergonomie. In dit autostoeltje kun je je kindje tot 4 jaar veilig achterwaarts vervoeren en profiteert je kindje van veel comfort en genoeg beenruimte.

2waypearl

Verkoopinformatie

Uit veiligheidsoverwegingen is het verplicht om eerst te demonstreren hoe de Maxi-Cosi AxissFix en Maxi-Cosi 2wayPearl werken voordat ze verkocht worden. Daarom zijn deze autostoeltjes niet online te koop en zijn ze bij Babypark alleen verkrijgbaar in de megastores. Het onderstel van de Maxi-Cosi Pearl is ook te gebruiken voor de Maxi-Cosi Pebble, een groep 0 autostoeltje. Daarom is Maxi-Cosi 2wayPearl zowel met als zonder onderstel verkrijgbaar.

Bron: www.maxi-cosi.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *