MENU

Reacties (0) Producten

TOG-waarde: hoe werkt het precies?

TOG-waarde
Bron: Baby's Only

TOG-waarde is een aanduiding voor isolatiewaarde (warmteweerstand) van textiel. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer en beter het materiaal isoleert. Een juiste temperatuur is voor je kindje erg belangrijk tijdens het slapen. Warmtestuwing is namelijk een wetenschappelijk aangetoond risico van wiegendood bij baby’s. Een TOG-waarde helpt om je kindje zo aan te kleden en toe te dekken dat je kindje het niet te warm of te koud heeft.

Hoe werkt TOG-waarde precies?

Afhankelijk van de temperatuur in de babykamer moet de TOG-waarde van een dekentje of slaapzak voor een behaaglijk slaapcomfort tussen de 1,0 en 4,0 TOG liggen. Hierbij wordt uitgegaan van een normale lichaamstemperatuur tussen de 36,5° C en 37,5° C. De ideale kamertemperatuur voor een baby is 18° C – 20° C. TOG-waardes zijn een handig hulpmiddel, maar geen wet. In de onderstaande tabel zie je precies welk bedtextiel je kunt gebruiken bij een bepaalde omgevingstemperatuur.

TOG waarde

Meer weten over TOG-waarde?

Niet alleen op de Babypark Blog maar ook in de winkels wordt de TOG-waarde aan je uitgelegd. Zo vind je in al onze megastores de bovenstaande tabel samen met de onderstaande uitleg over wat TOG-waarde precies is. Voor nu zetten we nog één keer de info over TOG waarde op een rijtje:

TOG waarde

Wanneer je meer wilt weten over TOG-waarde kun je je vraag stellen in een reactie onder dit artikel of je vraag stellen aan één van de productspecialisten in onze megastores. Wij helpen je graag!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *