MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Tips voor hygiëne bij je kindje!

Koeka
Bron: Koeka

Hygiëne is voor je kindje erg van belang. In de eerste plaats om bacteriën en virussen tegen te gaan. Baby’s hebben vaak weinig weerstand en zijn vatbaarder voor virussen en ziektekiemen dan volwassenen. In de tweede plaats is het goed om je kindje te leren wat hygiëne is en hoe je met hygiëne om kan gaan. In deze blog lees je verschillende tips voor hygiëne bij je baby of kind.

In bad

De ene ouder doet zijn of haar kindje iedere dag in bad of onder de douche, terwijl de andere ouder dit niet direct nodig vindt. De meningen zijn daarover verdeeld. Wel zijn er verschillende tips wat betreft het in bad gaan. Wanneer je kindje bijvoorbeeld last heeft van eczeem is het niet verstandig je kindje iedere dag in bad te doen. De huid van je kindje droogt dan uit. Na het badderen is het goed om je kindje af te drogen met een hydrofiele doek. Een hydrofiele doek is lekker zacht en neemt goed vocht op zodat je je kindje extra goed droog krijgt. In de afbeeldingen hieronder zie je enkele hydrofiele doeken uit ons assortiment.

 • Hydrofiel doek Jollein
  Jollein Hydrofieldoek
 • Hydrofieldoek Lodger
  Lodger Hydrofieldoek
 • Hydrofieldoek Laessig
  Laessig Wikkeldoek

Handen wassen

Eén keer per dag in bad of de douche is natuurlijk prima, maar dat betekent niet dat je kindje de hele dag schoon is. Het is daarom belangrijk dat je ook gedurende de hele dag de handjes van je kindje wast. Bijvoorbeeld voor het eten of na het toiletgebruik. Het is verstandig om je kindje dit al vroeg aan te leren zodat dit een gewoonte voor hem/haar wordt. Wanneer je kindje wat ouder is kan hij/zij zelf zijn/haar handen wassen. Hiervoor verkopen wij ook speciale opstapjes zodat je kindje zelf bij de kraan kan. In de afbeeldingen hieronder zie je enkele opstapjes uit ons assortiment.

 • Opstapje Luma
  Luma Opstapje
 • Opstapje Step stool
  Step stool Opstapje
 • Opstapje Okt Kids
  Okt kids Opstapje

Tandjes poetsen

Vanaf ongeveer 5 á 6 maanden krijgt je kindje tandjes. Het is belangrijk om al vanaf het begin het gebit van je kindje goed te onderhouden. Wanneer je kindje groter wordt en meer tandjes krijgt is het tweemaal per dag poetsen van het gebit erg belangrijk. Het is goed om je kindje eerst zelf zijn/haar tandjes te laten poetsen zodat ze wennen aan het poetsen van tanden. Vervolgens is het wel zaak dat je het als ouder nog even  na poetst. Voor kinderen zijn speciale kindertandenborstels en kindertandpasta te koop.

Kindertandenborstel

Overige verzorging

Er zijn nog meer dingen waar je op moet letten wat betreft hygiëne bij je kindje. Zo is het ook belangrijk dat je af en toe de oortjes van je kindje nakijkt op oorsmeer. Je mag de oorsmeer alleen maar weghalen in de oorschelp, anders heb je kans dat je het gehoor van je kindje beschadigd. Voor je kindje zijn er speciale baby wattenstaafjes te koop omdat het niet verstandig is gewone wattenstaafjes te gebruiken. Deze baby wattenstaafjes kun je ook gebruiken om het neusje en de oogjes van je kindje schoon te maken. Verder is het knippen van de nageltjes van je kindje ook af en toe nodig om zo te voorkomen dat je kindje zichzelf gaat krabben bijvoorbeeld. Babypark verkoopt hiervoor ook leuke en praktische nagelschaartjes voor baby’s en kinderen.

baby wattenstaafjes

Heb jij nog tips voor hygiëne bij je kindje?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *