MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Tips voor de eerste knipbeurt

baby naar kapper
Bron: Baby's Only

Je kindje groeit hard en ook de haartjes van je kindje groeien. Hoe snel dat gaat is per kindje erg verschillend. Het ene kindje heeft veel haar en het andere kindje weinig. Ook wanneer een kindje weinig haar heeft kan het goed zijn om zo nu en dan eens de haartjes van hem/haar te knippen. Dan wordt er weer een model in gebracht en wanneer het haar goed wordt bijgehouden, is dat beter voor de stevigheid van het haar. Maar wanneer gaat je kindje nu precies voor het eerst naar de kapper en hoe kun je je kindje hierop voorbereiden? In deze blog vind je tips voor het knippen van de haartjes van je kindje.

Wanneer haartjes knippen

Misschien vraag je je af wanneer de meeste kindjes voor de eerste keer naar de kapper gaan. Dat ligt er natuurlijk ook aan hoeveel haartjes je kindje op een bepaalde leeftijd al heeft. Er zijn kinderen die bij de geboorte al veel haar hebben, maar waar het haar ook snel uitvalt. Dit haaruitval komt vaak doordat ze veel slapen en dus veel op hun hoofdje liggen. Vaak krijgen kindjes dan een kale plek achter op hun hoofdje. Er zijn ook kindjes waarvan het haar later pas flink gaat groeien en dan kan een kappersbezoek een uitkomst zijn. Gemiddeld genomen worden de meeste kindjes zo tussen de 10 maanden en 14 maanden voor de eerste keer geknipt.

Zelf knippen

Misschien vind je het niet zo nodig om met zo’n klein kindje al naar de kapper te gaan. Dan kun je er ook voor kiezen om de haartjes van je kindje zelf bij te werken. Let wel op dat je niet scheef knipt en zorg ervoor dat je kindje goed stil blijft zitten. Dit kun je doen door je kindje af te leiden en hem/haar bijvoorbeeld achter een filmpje te zetten zodat hij/zij geconcentreerd is en dus stil zit. Kam of borstel de haartjes van je kindje eerst goed uit met de kam of borstel uit de kapset. Daarna is het handig om de haartjes van je kindje nat te maken zodat je beter kan zien hoe lang ze zijn. Let er dan wel op dat de haartjes, wanneer ze droog zijn, wel een stukje korter zijn. Knip dus ook weer niet teveel af.

Je kindje voorbereiden op de kapper

Zie je het toch niet zo zitten om de haartjes bij je kindje zelf te knippen. Geen probleem. Daar zijn kappers natuurlijk voor. Maar wellicht vindt je kindje de kapper eng. Je kunt je kindje hier goed op voorbereiden. Ga bijvoorbeeld eerst zelf een keertje naar de kapper en neem je kindje dan mee. Je bent dan een voorbeeld voor je kindje en hij/zij kan zien dat mama ook bij de kapper durft te zitten. Vervolgens zeg je thuis dat het nu ook tijd wordt voor je kindje om eens naar de kapper te gaan. Je legt uit dat je zelf ook meegaat en dat het knippen van de haartjes geen pijn doet. Ook kun je het bezoek aan de kapper combineren met een ander leuk uitje zodat je kindje het bezoek aan de kapper niet meer zo erg vindt met iets leuks in het vooruitzicht. Of beloof je kindje een cadeautje.

Speciale kinderkappers

Durf je het niet aan om met je kindje naar een ‘gewone’ kapper te gaan of is je kindje, na een aantal keer naar de ‘gewone’ kapper te zijn geweest, nog steeds iedere keer overstuur? Kies dan voor een speciale kinderkapper. Een kinderkapper heeft vaak veel ervaring met het knippen van kinderen en weet dan ook precies hoe hij/zij jouw kindje rustig kan krijgen. Ook hebben zij vaak leuke kappersstoelen en veel speelgoed zodat je kindje zich prima kan vermaken tijdens de knipbeurt.

Na het kappersbezoek

Gaat je kindje voor het eerst naar de kapper? Dan kun je vragen of je de eerste plukjes haar mee mag nemen. Dit is namelijk erg leuk voor in het fotoboek. De eerste haartjes worden vaak gekoesterd en het kan erg leuk zijn om later nog eens terug te kijken.

Heb jij nog tips voor het knippen van de haartjes van je kindje?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *