MENU

Reacties (2) Babynamen, Lifestyle & Tips

Tips bij het kiezen van de leukste babynamen

Babynamen

Wat een klus is dat hè, het vinden van die ene perfecte naam voor jouw kindje. Ga je vernoemen of niet, houd je van een korte eenvoudige naam of is het vooral belangrijk dat de naam niet zo vaak voorkomt? Dit zijn enkele afwegingen die je voor je zelf kunt maken. Maar dan nog blijven er veel verschillende opties over. Om het wat gemakkelijker te maken hebben we voor jou een aantal handige tips op een rijtje gezet.

1. Spieken mag!

Tenminste… Als het om babynamen gaat wel. Veel aanstaande ouders luisteren naar de namen die ze in hun directe omgeving langs horen komen. Denk aan kinderen van collega’s, het buurmeisje van een straat verderop of de namen die je hoort in de supermarkt. Natuurlijk kun je op deze namen zelf nog een variant bedenken.

2. Babynamen-scrabble

Ja, je leest het goed! Natuurlijk wordt er niet bedoeld at het kiezen van een naam een gewoon een kwestie van een woordspelletje is, maar de website www.babynamescramble.com kan jou misschien helpen. De bedoeling is dat je op deze site de naam van jou en je partner (of van de twee opa’s/oma’s waar je je kind naar wil vernoemen) invult. Vervolgens worden de letters van deze namen door elkaar gehusseld en ontstaan er enkele babynamen die wellicht heel goed bij jullie zouden kunnen passen.

3. Denk aan de achternaam

Bedenk dat je kindje nooit alleen de door jouw gekozen voornaam draagt, maar ook nog een achternaam. Check daarom of jullie favoriete naam wel mooi bij de achternaam klinkt. Over het algemeen geldt dat een korte voornaam beter past bij een lange achternaam en een langere voornaam mooi klinkt bij een korte achternaam. Bijvoorbeeld: Jip van Oldebarneveld en Elsemieke Bos.

4. Voorkom ongemakkelijke initialen

Op het moment dat je de voornaam en eventuele doopnamen gekozen hebt, is het slim om alle initialen even op een rijtje te zetten. Vormen de letters geen rare afkortingen of woorden? Natasja Sanne levert bijvoorbeeld N.S. op, wellicht gaan hier vervelende grappen over gemaakt worden. Ook combinaties als WC, VW en BH kun je beter voorkomen…

5. Broertjes en zusjes

Is het niet de eerste keer dat jullie vader en moeder worden, dan is het ook slim om de naam van de baby eens op een briefje te schrijven onder de namen van de oudere broer(s) en/of zus(sen). Vind je het bijvoorbeeld leuk als ze allemaal met dezelfde letter beginnen of lijkt je dat juist heel onhandig?

Hopelijk helpen deze tips jou om de mooiste babynamen te kunnen selecteren voor jouw persoonlijke top 3. Wellicht klinkt het wat overbodig, maar bedenk dat je kindje de door jullie gekozen naam een leven lang gaat dragen. Deze taak is dus heel bijzonder. Veel succes!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

2 Reacties op Tips bij het kiezen van de leukste babynamen

  1. Babypark schreef:

    Hallo Joost,
    Bedankt voor je reactie en de waardevolle aanvulling!

  2. Joost schreef:

    De belangrijkste tip ontbreekt: realiseer je dat je kind zijn/haar hele leven met die naam moet doen. Een “aparte” naam lijkt leuk maar hoe zou je het zelf vinden als je je naam elke keer weer moet spellen? Of dat mensen vijf keer moeten proberen voordat ze je naam goed uitspreken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *