MENU

Reacties (0) Producten

Stappenplan voor de keuze van het juiste hekje

Traphekje Geuther
Bron: Geuther

Vind jij de keuze voor een traphekje ook zo moeilijk? En waar moet je nu precies op letten? Babypark heeft een groot assortiment traphekjes met veel verschillende merken. Echter hebben niet alle traphekjes dezelfde functie. In deze blog willen we je de verschillen in traphekjes laten zien zodat je de juiste keuze kunt maken met betrekking tot de aankoop van een traphekje.

Soorten traphekjes

Officieel heten ze traphekjes, maar niet alle hekjes zijn ook echt “traphekjes”. Er zit namelijk verschil in traphekjes, klemhekjes en systeemhekjes. Sommige hekjes zijn geschikt voor meer dan alleen als traphekje en sommige hekjes zijn juist bedoelt voor alleen onderaan de trap. Onderstaande stappen geven je een beeld van de keuzes die je kunt maken op het gebied van traphekjes.

Keuze 1 Doel van het traphekje

De eerste keuze die gemaakt moet worden bij de aankoop van een hekje is het doel waarvoor je het hekje gaat gebruiken. Traphekjes zijn meestal geschikt voor boven en onderaan de trap. Klemhekjes zijn alleen geschikt voor onderaan de trap aangezien hier een drempel aan vast zit wat de kans op struikelen vergroot. Wil je een hekje die je kunt verplaatsen en waar je op meerdere plaatsen, behalve de trap, plezier van kunt hebben? Kies dan een systeemhekje. Systeemhekjes zijn niet alleen bedoeld voor de trap maar kunnen ook om een open haard gezet worden om je kindje te beschermen tegen de haard. Verder kun je een systeemhekje soms ook als “box” gebruiken door er bijvoorbeeld een speelkleed in te leggen. Wil je een traphekje voor onder aan de trap? Dan kun je zowel een traphekje als een klemhekje gebruiken. Het is dus zaak goed te kijken voor welk doeleinde je het “traphekje” wilt gebruiken.

  • Traphek Felix Wit
    Traphek Felix Wit
  • Klemhek Luca Wit
    Klemhek Luca Wit
  • Baby Dan Flex Park
    Baby Dan Flex Park

Keuze 2 Breedte van het trapgat

In ieder huis is de breedte van het trapgat of deurgat weer anders. Daarom zijn er ook traphekjes in allerlei formaten. De “standaard” formaten traphekjes zijn 80-100 cm en 100-120 cm. Sommige traphekjes kun je ook nog verlengen met een verlengstuk. Kijk dus eerst even hoe breed het gat is waar jij het hekje voor wilt gebruiken.

Keuze 3 Soort bevestiging

Bij traphekjes kun je ook kiezen uit verschillende soorten bevestiging. Zo zijn er klemhekjes die je tussen twee muren of kozijnen in kunt klemmen. Hiervoor hoef je dus geen gaten in de muur te boren. Echter hebben veruit de meeste traphekjes in ons assortiment een schroefbevestiging waar dus wel voor in de muur geboord dient te worden.

Ben je nog niet overtuigd wel hekje nu voor jou de beste optie is? Of wil je graag nog wat meer informatie? Kom dan naar één van onze megastores en vraag advies aan onze productspecialisten. Zij helpen je graag in de keuze voor een passend hekje.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *