MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Niet vergeten: 21 juni is het Vaderdag!

vaderdag

Het aftellen is begonnen… Nog even en het is weer Vaderdag. De dag waarop alle papa’s in het zonnetje gezet worden. Weet jij al waar je jouw vader of partner mee gaat verassen? Wordt het een zorgvuldig gekozen cadeau of ga je aan de slag met een knutselproject? Natuurlijk is jouw vader of partner de allerliefste, stoerste en sterkste man van het heel het land. Zondag 21 juni heb je de kans om hem dat te laten weten. Tip: vergeet de aanstaande vaders en opa’s niet op deze speciale dag!

De oorsprong van Vaderdag

Net als Moederdag komt ook Vaderdag oorspronkelijk uit Amerika. De Amerikaanse Sonera Smart-Dodd wilde graag een speciale dag om haar vader William Smart te herdenken. Haar vader verloor zijn vrouw tijdens de bevalling van hun zesde kind en was een oorlogsveteraan. Helemaal alleen heeft hij zijn kinderen opgevoed. Op 19 juni 1910 werd in Spokane, een stadje in Washington, voor het eerst Vaderdag gevierd. Het duurte tot 1966 voordat Vaderdag een officiële feestdag werd die op de derde zondag van juni gevierd zou worden. Inmiddels wordt Vaderdag internationaal gevierd, al is de datum niet in ieder land hetzelfde.

Het perfecte cadeau

Heb je een sportieve vader? Of is je partner wel enthousiast te krijgen voor een handig boek vol praktische tips over het vaderschap? Omdat geen enkele vader hetzelfde is hebben wij een gevarieerde selectie gemaakt met de leukste Vaderdag cadeaus in diverse prijscategorieën. Er is voor ieder wat wils: er is zelfs gedacht aan presentjes voor aanstaande vaders en opa’s.

Praktische knutseltips

Vaak vinden (jonge) kinderen het erg leuk om iets te knutselen voor papa. Meestal maken ze wel iets leuks op school of op de peuterspeelzaal. Maar misschien wil jij zelf ook nog wel aan de slag, met of zonder kindjes. Kies in ieder geval voor een praktisch knutselwerkje. Dat wil zeggen: maak iets waar hij wat aan heeft. Kies daarom voor een handige sleutelhanger van een praktisch maat, een flesje van zijn favoriete bier of wijn met een gepersonaliseerd etiket of een zelf geknutselde parkeerschijf. Vaders worden blij van cadeautjes waar ze écht iets aan hebben!

Weet jij al waar je jouw vader of partner mee gaat verassen?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *