MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Nesteldrang

Nesteldrang

Stilte voor de storm? Wanneer de bevalling nadert is het in de meeste gevallen alles behalve dat. De meeste vrouwen beginnen aan een grote voorjaarsschoonmaak -voorjaar of niet- wanneer de uitgerekende datum in zicht komt. Niet alleen de babykamer, maar het hele huis moet eraan geloven. De kozijnen kunnen wel een likje verf gebruiken en de zolder moet nu écht eens opgeruimd worden. Deze schoonmaak- en opruimwoede in het laatste trimester van je zwangerschap wordt ook wel nesteldrang genoemd. Jouw natuurlijke instinct doet er alles aan om een fijne plaats te creëren voor het nieuwe leven dat straks geboren wordt. Er is geen tijd meer om te twijfelen over de juiste naam voor de baby of de kleur van de babykamer, er moet gewerkt worden!

Profiteer ervan

Zo rond de 30e week van de zwangerschap krijgen de meeste zwangere vrouwen de neiging om het hele huis nog even op z´n kop te zetten voor de komst van de kleine. Probeer je nesteldrang te negeren? Stop daarmee als je je nog fit genoeg voelt! Je zult zien dat je straks weinig tijd meer hebt voor de grotere schoonmaakklussen wanneer er een baby is die vaak je aandacht vraagt. Dus profiteer ervan en ga lekker aan de slag om van jouw huis een veilig ´nest´ voor je kindje creëren.

Alfabetisch, op kleur of van groot naar klein

Nesteldrang heeft niet alleen te maken met een enorme drang om alles schoon te maken. Veel zwangere vrouwen krijgen in het laatste trimester een enorme behoefte om de boeken in de boekenkast op alfabet te zetten, de kleding voor je kindje op kleur in de kast te sorteren of de logica in de voorraadkast terug te brengen. Herkenbaar?

De juiste schoonmaakmiddelen

Wanneer je aan het poetsen slaat is het belangrijk dat je geen schoonmaakmiddelen gebruikt die schadelijke stoffen voor jou of voor je kindje bevatten. Lees dus altijd het etiket voordat je de dop van de fles opendraait. Een schoonmaakklusje met bleekmiddel kun je beter aan je partner over laten, het is niet verstandig om deze lucht in te ademen als je zwanger bent. Wist je trouwens dat het ook beter is om tijdens je zwangerschap niet te dicht in de buurt van de kattenbak te komen? Kattenuitwerpselen kunnen schadelijk zijn. Wanneer je aan de slag gaat met verf kun je het beste voor verf op waterbasis gaan. En last but nog least, draag altijd handschoenen!

Luister naar je lichaam

De vloeren schrobben, kasten op zolder herstructureren en alle bedden in huis tegelijkertijd verschonen zijn pittige klussen, helemaal als je zwanger bent. Geeft je lichaam aan dat het genoeg is geweest? Ga dan even op de bank liggen. Want een schoon en opgeruimd huis is heerlijk en geeft rust, maar niets gaat boven de gezondheid van jou en je kindje!

Heb jij ‘last’ van nesteldrang? Welke klussen heb jij opgepakt die je normaal gesproken eigenlijk altijd overslaat?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *