MENU

Reacties (0) Babynamen, Lifestyle & Tips

Namen kiezen voor een tweeling

babynamen

Als je zwanger bent van een tweeling moet je naast dat je op zoek moet naar twee ledikantjes, twee autostoeltjes en dubbele kleding, ook twee babynamen bedenken. En dan het liefst namen die bij elkaar passen… Maar hoe kun je de namen goed met elkaar laten matchen?

Rijmen

De meest voorhanden liggende optie om passende namen te kiezen is om namen te kiezen die op elkaar rijmen. Bedenk alleen dat tweelingen sowieso al vaak door elkaar worden gehaald. Namen als Joris & Boris of Lieke & Fieke zijn dan eerder onhandig als leuk. Wil je je kinderen een unieke en eigen identiteit meegeven? Kies dan voor namen die niet rijmen.

De eerste letter

Om namen met elkaar te laten matchen kun je ervoor kiezen om twee namen met dezelfde beginletter te kiezen. Namen als Luca & Lise klinken goed samen en zijn makkelijk te onthouden. Als je kiest voor dezelfde beginletter is het praktisch om bij de tweede naam wel een andere letter te kiezen. Op één adres twee keer een mevrouw E. van Dijk met dezelfde geboortedatum kan behoorlijk verwarrend werken. Ook later bij eventuele ziekenhuisopnames of bekeuringen kunnen de zussen door elkaar gehaald worden.

Betekenis

Om namen toch met elkaar te laten matchen zonder dat ze in het eerste opzicht direct op elkaar lijken kun je ook twee namen uitzoeken met dezelfde betekenis. Jesse & Mattias betekenen allebei ‘cadeau’ maar lijken verder weinig op elkaar. Ook de namen Amy & Sheryl hebben dezelfde betekenis (‘geliefde’), maar hebben verder weinig overeenkomsten. Dezelfde betekenis kan ook handig zijn bij het combineren van een jongens met een meisjesnaam. Leuk weetje: de naam Tom betekent ‘tweeling’.

Lettergrepen

Probeer twee namen te kiezen met (ongeveer) evenveel lettergrepen. Een lange en een korte naam kan de illusie opwekken dat het ene kind meer aandacht verdient dan het andere. En dat is natuurlijk niet wat je wilt! Een voorbeeld: Liv & Annabella passen minder goed bij elkaar dan Liv & Tess.

Bekende koppels

Heb je er al over nagedacht om dezelfde namen als bekende tweelingen te mijden? Iedereen kent tenslotte de duo’s Jip & Janneke, Frank & Ronald (de Boer) en Tim & Tom (Coronel). Als je ene zoon Nick heet en zijn broertje draagt de naam Simon, zal iedereen direct denken aan het Volendamse zangduo. Namen van bekende stellen of presentatieduo’s zijn vaak niet leuk voor een tweeling. Check dus altijd even via Google welke associaties de combinatie van jullie favoriete namen oplevert.

Wil jij andere ouders helpen bij het kiezen van de namen? Laat dan een reactie achter met meer tips of jouw favoriete namen-combinatie.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *