MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Musthaves voor iedere moderne vader

vader

Vaders gaan een steeds grotere rol spelen in de opvoeding van hun kinderen. Een papa-dag is eerder standaard dan een uitzondering en ook de vaders laten hun social media accounts volstromen met foto’s van hun kindje. Het verzorgen van een kindje blijft een hele klus, maar met deze producten wordt iedere papa-dag absoluut een feestdag!

Babyfoon met camera

Een babyfoon met camera is een must-have voor iedere ouder die niet voor ieder wissewasje naar de babykamer wil lopen. Op het beeldscherm van de babyfoon kun je je kindje scherp zien (ook in het donker!) en kun je er misschien al wel achter komen waarom hij huilt. Ook als je al een tijd lang geen geluiden hoort vanaf de babykamer kun je via de camera even checken of je kindje nog wel slaapt. De meeste babyfoons zijn bovendien voorzien van een terugspreekfunctie. Zo kun je je kindje vanaf een afstand geruststellen.

Autostoel met Isofix

Met Isofix is het bevestigen van een autostoeltje een fluitje van een cent. Geen gedoe met de 3-punts autogordel, maar eenvoudig de Isofix haken in de bevestigingspunten in je auto klikken. Vaak is het autostoeltje voorzien van indicatorlampjes zodat je kunt zien wanneer je het autostoeltje op de juiste manier bevestigd hebt. Isofix is niet alleen handiger, het is ook nog eens veiliger. Om groep 0 autostoeltjes voor een baby te kunnen bevestigen met Isofix heb je een (los verkrijgbare) Isofix base nodig.

Baby Brezza Formula Pro

Vind jij het ook zo’n klus om flesjes klaar te maken? Dan is de Baby Brezza Formula Pro dé oplossing! Dit apparaat werkt zoals een Senseo, maar produceert in plaats van koffie volledig klontvrije babymelk. Je doet water en melkpoeder in het apparaat, plaatst de fles eronder en drukt op de knop. Na een paar tellen heb jij een perfecte fles voor je kindje in handen: volledig klontvrij en op de ideale temperatuur.
baby brezza formula pro

Draagzak of draagdoek

Het is natuurlijk praktisch onmogelijk om je kindje de hele dag op je arm te dragen. Al zou je kindje dat misschien wel het liefste hebben… Een draagzak of draagdoek is in zulke situaties ideaal. Het knopen van een draagdoek vraagt enige oefening (maar zit erg comfortabel) en een draagzak is eenvoudig te bevestigen met verstelbare banden. Zo heb je je kindje dicht bij je terwijl je door kunt gaan met waar je mee bezig was. De was opvouwen of je e-mails beantwoorden zijn bijvoorbeeld klussen die prima geklaard kunnen worden terwijl je je kindje draagt.

Goede wipstoel

Een andere manier om je handen even vrij te hebben is om je kindje in een goede wipstoel te laten zitten. Een goede wipstoel wiebelt bij iedere beweging die je kindje maakt en is voorzien van een speelbeugel. Zo hoef je niet steeds speelgoed aan te geven dat je kindje in zijn enthousiasme weggegooid heeft en hoef je niet elke 2 minuten de wipstoel een zetje te geven omdat het wiebelen gestopt is. Blijf wel altijd in dezelfde ruimte als je kindje en zet een wipstoel niet op een tafel of andere verhoogde ondergrond.

Reissysteem

Om je kindje van A naar B te vervoeren is een reissysteem wel zo gemakkelijk. Hiermee wordt bedoeld dat je een autostoeltje hebt dat met behulp van adapters op het onderstel van de kinderwagen gezet kan worden. Dat heeft meerdere voordelen. Je hoeft je kindje bijvoorbeeld niet wakker te maken als je op plek van bestemming aangekomen bent want het autostoeltje kan direct vanuit de auto op de kinderwagen bevestigd worden. Ook hoef je de reiswieg niet mee te nemen, dat scheelt weer bagage! Alleen die verzorgingstas en het onderstel van de kinderwagen is tenslotte al bagage genoeg voor een uitstapje. Laat je kindje niet langer dan 2 uur acht elkaar in het autostoeltje zitten. In deze houding krijgt je kindje onvoldoende gelegenheid om alle spieren te ontwikkelen.

Wat is jouw gouden tip voor vaders (to be)?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *