MENU

Reacties (0) Babyuitzet

Meerijdplankje of duowagen?

meerijdplankje of duowagen
Bron: Maxi-Cosi

Wanneer er relatief snel een broertje of zusje voor je kindje op komst is moet je over een aantal praktische zaken nadenken. Natuurlijk hoef je niet weer een complete babyuitzet aan te schaffen want waarschijnlijk kan de baby veel van broer of zus overnemen. Toch is er een aantal praktische zaken waar een oplossing voor gezocht moet worden. Wat betreft de kinderwagen heb je de keuze om een meerijdplankje aan te schaffen of te kiezen voor een duowagen waarin beide kindjes kunnen zitten. Welke keuze maak jij?

Een kinderwagen met meerijdplankje is handig als…

je kindje redelijk goed zelfstandig kan lopen. Een meerijdplankje achter jouw kinderwagen is dan een praktische en betaalbare optie. Er zijn meerijdplankjes verkrijgbaar waar je kindje alleen op kan staan maar er zijn ook enkele modellen met een zitje. Lange wandelingen zijn met een meerijdplankje niet erg comfortabel maar voor korte stukjes is een meerijdplankje erg handig. Veel kinderen vinden een meerijdplankje fantastisch, maar niet ieder kind heeft het geduld om langer dan 10 minuten stil te blijven staan. Zelf kun je het beste inschatten of een meerijdplankje de oplossing is voor jullie groeiende gezin. In dit overzicht vind je welk meerijdplankje geschikt is voor jouw kinderwagen.

Een duowagen is de ideale oplossing als…

je graag en veel wandelt met de kinderwagen. Een duowagen is dan voor jullie een betere oplossing dan een meerijdplankje. In een duowagen kun je twee kindjes naast- of achter elkaar vervoeren. Sommige duowagens kunnen ook voor één kindje gebruikt worden. Voorbeelden hiervan zijn de Bugaboo Donkey, de Joolz Geo en de UPPAbaby Vista. Ideaal als je oudste kindje te groot en te oud geworden is voor de kinderwagen en alleen je jongste kindje nog gebruik maakt van de kinderwagen.

Het alternatief: een draagzak of draagdoek

Zie je zowel een meerijdplankje als een duowagen niet zitten? Dan is een draagzak of draagdoek voor de pasgeboren baby een goed alternatief. Hiermee kun je gemakkelijk een aantal maanden overbruggen totdat je oudste kindje de kinderwagen ontgroeit is en plaats kan maken voor het broertje of zusje.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *