MENU

Reacties (0) Babyuitzet

Luchtbanden, massieve banden of foambanden?

kinderwagen
Bron: Easywalker

Eerder schreven wij al eens over waar je op moet letten bij het kopen van een kinderwagen. Vandaag willen we dieper inzoomen op de keuze voor de banden van de kinderwagen. Deze zijn er namelijk in verschillende uitvoeringen: luchtbanden, massieve banden en foambanden. Welk type banden geschikt is voor jou is afhankelijk van waar je de kinderwagen wilt gaan gebruiken.

Luchtbanden

Luchtbanden bij een kinderwagen zijn erg comfortabel voor jou én voor je kindje. De luchtbanden zorgen voor veel demping waardoor je geen last hebt van een ongelijke ondergrond. Ideaal voor in het bos of op het strand! Toch hebben luchtbanden ook een nadeel. De banden kunnen namelijk lek gaan.

Massieve banden

In je zoektocht naar de ideale kinderwagen kom je ook massieve banden voor de kinderwagen tegen. Massieve banden zijn vaak klein en zie je veel bij compacte stadskinderwagens en buggy’s die je kunt gebruiken vanaf 6 maanden. Wanneer de voorste twee banden van een kinderwagen massief zijn, is de kinderwagen erg wendbaar en heel gemakkelijk te besturen. Ideaal voor een drukke winkelstraat of smalle winkelpaden! De massieve banden zijn wat minder comfortabel dan banden die gevuld zijn met lucht of foam omdat de harde massieve banden minder dempend zijn.

Foambanden

Foambanden zijn banden die gevuld zijn met schuim. Het grote voordeel van deze banden voor een kinderwagen is dat ze niet lek kunnen gaan. Bovendien bieden foambanden een prima demping. Bij veel kinderwagens kiest men voor foambanden achter vanwege het comfort en massieve banden aan de voorkant van de kinderwagen vanwege de wendbaarheid. Zo heb je een wendbare én comfortabele kinderwagen.

Meer advies nodig?

Hopelijk is het na het lezen van dit artikel duidelijk geworden welke mogelijkheden er zijn voor de banden van een kinderwagen en heb je kunnen bepalen welk type banden voor jou het meest geschikt is. Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze stellen in een reactie onder dit artikel. Natuurlijk ben je met je vragen ook van harte welkom in één van onze megastores. Hier kun je meteen alle kinderwagens uit ons assortiment testen op een testparcours van diverse ondergronden. Wij helpen je graag!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *