MENU

Reacties (0) Babyuitzet

Kinderwagen accessoires: nodig of overbodig?

accessoires kinderwagen
Bron: Joolz

In deze blog kijken we naar de accessoires die verkrijgbaar zijn voor kinderwagens. Eerder verscheen een uitgebreid artikel met praktische tips over waar je op moet letten bij het kopen van een kinderwagen. Daarnaast is het handig om te weten welke accessoires er verkrijgbaar zijn om het gebruiksgemak van een kinderwagen te vergroten. Accessoires voor je kinderwagen zijn overigens heel geschikt als kraamcadeau.

De must-have

Een voetenzak is voor veel mensen een onmisbare accessoire voor de kinderwagen. Je zult circa 3 jaar gebruik maken van je kinderwagen. Ook al wordt je kindje in de zomer geboren, voor je het weet breken de koude wintermaanden aan en is een voetenzak maar wat fijn om je kindje warm te houden. Indien je de bijpassende voetenzak van je kinderwagen wilt, adviseren wij deze samen met de kinderwagen aan te schaffen. Het kan namelijk gebeuren dat je later mis grijpt omdat de door jou gekozen kleur niet meer verkrijgbaar is.

Gezinsuitbreiding

Door een meerijdplankje achter de kinderwagen te bevestigen kan een ouder kindje gemakkelijk meerijden met de kinderwagen. Een meerijdplankje kan de ideale oplossing zijn wanneer je twee kindjes redelijk kort na elkaar hebt gekregen en je liever geen duowagen aan wilt schaffen voor de korte tijd dat je oudste kindje nog gebruik maakt van de kinderwagen. Vind je het belangrijk dat je eventueel een meerijdplankje kunt bevestigen achter de kinderwagen? Check dan even of er een meerijdplankje op de kinderwagen past.

Verzorgingstas

Een verzorgingstas (ook wel luiertas genoemd) is een ideale accessoire voor iedere moeder. In deze tas verzamel je alle spullen voor je kindje die je nodig hebt als je op pad gaat met je kindje. Vaak kun je de verzorgingstas aan de schouderband om de duwbeugel van de kinderwagen hangen. Wel zo leuk als de kleur van je verzorgingstas matcht met je kinderwagen! Daarom is er voor vrijwel iedere kinderwagen een bijpassende verzorgingstas verkrijgbaar van hetzelfde merk. Heb je te weinig opbergruimte in je verzorgingstas en boodschappenmand? Dan is een extra boodschappennetje een handige oplossing.

Flexibel reizen

Reizen met je kindje kan een behoorlijke onderneming zijn, maar niet wanneer je de juiste accessoires voor je kinderwagen bij je hebt. Met behulp van adapters kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een autostoeltje op het frame van je kinderwagen bevestigen. Ideaal voor een snelle boodschap! Zo hoef je de reiswieg of het zitgedeelte niet uit de auto te halen. Ga je met je kindje op reis met het vliegtuig? Vervoer je kinderwagen dan altijd in een travelbag. Door het personeel van het vliegtuig wordt niet altijd voorzichtig omgegaan met de bagage en je wilt natuurlijk wel dat je kinderwagen de reis zonder schade door komt.

Bescherming tegen zon en regen

Om je kindje te beschermen tegen de zon zijn er een aantal heel handige kinderwagen accessoires te koop. De bekendste zomerse accessoire is waarschijnlijk wel de parasol. Ziet er heel gezellig uit, maar is niet altijd even praktisch. Een alternatief voor een parasol is een Dooky. Deze handige accessoire beschermd je kindje tegen de zon en andere prikkels van buitenaf. In sommige gevallen is er een zonnekap voor je kinderwagen verkrijgbaar. Deze beschermt je kindje tegen UV-licht en is vaak extra ventilerend. Een andere zomerse accessoire waar je veel plezier van zult gaan krijgen is een muskietennet. Helaas schijnt in Nederland niet altijd de zon. Een regenscherm voor je kinderwagen is daarom een must-have. Vaak wordt deze standaard meegeleverd bij je kinderwagen, maar mocht deze kapot gaan of kwijt raken zijn er universele exemplaren verkrijgbaar.

Welke accessoires voor de kinderwagen vind jij nodig? En zijn er ook accessoires die jij overbodig vindt? Deel jouw ervaring en help andere (aanstaande) ouders!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *