MENU

Reacties (2) Lifestyle & Tips

Kies de flesverwarmer die bij jou past

Flesverwarmer
Bron: Philips Avent

Productspecialist Teunice vertelt in dit blogartikel waarom wij een flesverwarmer van harte aanbevelen om de afgekolfde melk of kunstvoeding op te warmen en wij het gebruik van een magnetron om de voeding van je kindje op te warmen afraden. Lees je mee?

Voeding opwarmen in de magnetron? Liever niet…

Doordat de voeding in de magnetronoven ongelijkmatig wordt verhit, ontstaan er tijdens het opwarmen van de melk in de magnetron ‘hete plekken’. De temperatuur in de zogenaamde ‘hete plekken’ kan 15°C hoger worden dan in de rest van de melk. Hieraan zou je baby zich aan kunnen branden. In een magnetron wordt de babyvoeding binnen korte tijd tot een bepaalde temperatuur verhit. Als moedermelk wordt verhit tot een temperatuur boven de 55° C kunnen waardevolle elementen uit de melk worden aangetast.

Het alternatief: de flesverwarmer

Flesverwarmer
– 1. Avent Flesverwarmer SCF356 | 2. Beaba Bib’seconde control | 3. Avent Flesverwarmer SCF355 | 4. Nuby Verwarmer En Sterilisator One Touch | 5. Difrax S-flesverwarmer | 6. Dr. Brown’s flesverwarmer | 7. Alecto Flesverwarmer BW-70 | 8. Alecto Flesverwarmer BW-80 | 9. Beaba Bib’Expresso –

1. Avent Flesverwarmer SCF356

De Avent Flesverwarmer SCF356 is uitgevoerd met een geïntegreerde sensor. Deze sensor meet en controleert de temperatuur van de melk zodat je kunt voorkomen dat de melk te heet wordt. Bovendien is de flesverwarmer ook geschikt voor het ontdooien van bijvoorbeeld ingevroren moedermelk. De opgewarmde melk wordt maximaal 20 minuten warm gehouden, daarna schakelt de Avent Flesverwarmer SCF356 automatisch uit. Dit is ideaal, want zo kun je het flesje voor je kindje alvast verwarmen terwijl je je kindje uit bed gaat halen.

2. Beaba Bib’seconde control

De Beaba Bib’seconde control is een multifuctioneel apparaat dan zowel kan ontdooien, steriliseren als verwarmen. Je kunt zelf bepalen of je een flesje op kamertemperatuur (20°C) of lauw (37°C) wilt hebben. De flesverwarmer stopt automatisch en geeft een geluidssignaal wanneer de juiste temperatuur bereikt is. Dat is nog eens handig! Dankzij het dichte model wordt de voeding snel verwarmd en kunnen er geen warmte pieken ontstaan. De Beaba Bib’seconde control is voorzien van een sensor zodat de voeding niet te warm kan worden.

3. Avent Flesverwarmer SCF355

Met de Avent Flesverwarmer SCF355 heb je met ongeveer 3 minuten de fles of het potje voeding voor je kindje opgewarmd tot de juiste temperatuur. Aan de hand van een tabel kun je zelf bepalen wanneer de voeding voor je kindje klaar is. De Avent Flesverwarmer SCF355 is behalve verwarmen ook geschikt om de bevroren voeding van je kindje mee te ontdooien.

4. Nuby Verwarmer en Sterilisator One Touch

Met de Nuby Verwarmer en Sterilisator One Touch kun je flessen van diverse merken opwarmen of steriliseren. Aan de hand van een tabel kun je met een maatbeker de juiste hoeveelheid water aan het apparaat toevoegen. Wanneer de flesverwarmer de juiste temperatuur heeft bereikt slaat deze automatisch af. De Nuby Verwarmer en Sterilisator is niet geschikt voor het ontdooien van bevroren voeding.

5. Difrax S-flesverwarmer

De Difrax S-flesverwarmer is alleen geschikt voor Difrax S fles. Met deze flesverwarmer kun je een zowel een smalle als een brede Difrax S fles zonder geknoei met water verwarmen tot de ideale temperatuur. De flesverwarmer is compact vormgegeven en gebruiksvriendelijk in gebruik. Binnen 3 minuten heb je het flesje van je kindje opgewarmd tot de juiste temperatuur. Bij de Difrax S-flesverwarmer wordt er een correctie bekertje meegeleverd die de ruimte die verwarmingselement in de fles inneemt corrigeert.

6. Dr. Brown’s flesverwarmer

Het middelste gedeelte van de Dr. Brown’s flesverwarmer is in hoogte verstelbaar. Dat is erg handig bij het verwarmen, ontdooien of steriliseren van kleine potjes en flesjes. De flesverwarmer is uitgevoerd met een waterreservoir zodat je pas na 6-12 flessen opnieuw water toe moet voegen. Aan de hand van de sticker op de achterkant van de flesvewarmer kun je bepalen hoelang de Dr. Brown’s flesverwarmer doet over het opwarmen. Op het display loopt de tijd ook af zodat je precies weet hoelang het nog duurt voordat de voeding op de juiste temperatuur is.

7. Alecto Flesverwarmer BW-70

De Alecto Flesverwarmer BW-70 doet precies wat hij moet doen en is scherp geprijsd. De flesverwarmer kan de voeding van je kindje opwarmen tot twee verschillende temperaturen. Het is belangrijk datje halverwege het opwarmen het flesje of potje omdraait zodat de voeding gelijkmatig verwarmd wordt.

8. Alecto Flesverwarmer BW-80

Met de Alecto Flesverwarmer BW-80 kun zowel thuis als onderweg de voeding van je kindje moeiteloos opwarmen. Deze flesverwarmer wordt namelijk geleverd inclusief een adapter en een 12V autolader. Voor het opwarmen van de voeding van je kindje kun je kiezen uit 4 temperatuur standen. Aan het lampje op de flesverwarmer kun je zien of de voeding de juiste temperatuur bereikt heeft.

9. Beaba Bib’Expresso

Met de Beaba Bib’Expresso is het de bedoeling dat je melkpoeder in een fles doet en vervolgens het water met de perfecte temperatuur van 37 graden in de fles laat lopen. Zo maak je binnen enkele seconden een flesje klaar op de juiste temperatuur. Het bovenste gedeelte van de Beaba Bib’Expresso is los te koppelen zodat de Beaba Bib’Expresso ook geschikt is om potjes mee op te warmen. En aan de achterkant is er een opbergplaats voor flessen. Deze opbergruimte is ook te gebruiken als sterilisator. Dat is nog eens handig!

Met het bovenstaande overzicht krijg je een duidelijk beeld van onze collectie flesverwarmers. Heb je nog een vraag naar aanleiding van dit blogartikel of wil je meer weten over een bepaalde flesverwarmer? Laat het weten in een reactie, dan zal productspecialist Teunice zo snel mogelijk reageren.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

2 Reacties op Kies de flesverwarmer die bij jou past

  1. Babypark schreef:

    Hoi Nelleke, het steriliseren duurt ongeveer 3-5 minuten en kan op dit moment alleen bij de Alecto flesverwarmer. Eventueel kan ook de Babycook Original Plus hiervoor gebruikt worden. Naast steriliseren kan dit apparaat ook gebruikt worden als babycook om hapjes klaar te maken. In beide gevallen past de smalle Difrax fles wel maar de brede Difrax fles wat minder goed. Deze laatste past namelijk precies waardoor de kans bestaat dat deze niet goed verwarmd wordt. Een alternatief voor de brede Difrax fles is een aparte magnetronsterilisator en een aparte flesverwarmer.

  2. Nelleke schreef:

    Hoe lang duurt het voordat de Alecto Flesverwarmer BW-80 is gesteriliseerd? Passen hier ook de smalle en brede flessen van Difrax in?

    Wij hebben de fles van Difrax en zoeken een flessenwarmer waarmee we ’s nachts ook het flesje kunnen steriliseren, zodat we niet steeds het flesje hoeven af wassen. Welke flessenwarmer raden jullie aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *