MENU

Reacties (0) Producten

Kies de box die bij jou past

blog

Voor de meeste ouders met jonge kinderen is de box een onmisbaar item in huis. Hierin kan je kindje veilig slapen en spelen terwijl jij even je handen vrij hebt om een wasje aan te zetten, eten te koken of een spelletje te spelen met één van je andere kinderen. In deze blog vind je aankooptips voor een box. Want waar moet je eigenlijk op letten wanneer je een box aan gaat schaffen?

Verstelbare bodem

Het is erg handig wanneer een box voorzien is van een verstelbare bodem. De meeste bodems zijn verstelbaar in 2 standen maar er zijn ook boxen waarbij 3 standen mogelijk zijn. In de eerste maanden kun je de box op de hoogste stand gebruiken en hoef je niet zo ver te bukken om je kindje neer te leggen. Op het moment dat je kindje gaat kruipen en zichzelf optrekken kun je de bodem van de box lager zetten. Hierdoor voorkom je dat je kindje zelf uit de box klimt (en valt).

Met of zonder lade

Opgeruimd staat netjes! In een lade onder de box kun je al het speelgoed van je kindje kwijt. Zo heb je altijd de spullen voor je kindje bij de hand. Een goedkoper alternatief voor een lade is een opbergzak die je aan de box kunt hangen. Opbergzakken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten zodat er altijd wel een exemplaar is dat past bij jouw interieur.

Inklapbaar

Een inklapbare box is ideaal voor degene die klein behuisd zijn of de box niet dagelijks nodig hebben. Denk hierbij aan gastouders, opa’s en oma’s en andere oppasadresjes. Door de box in te klappen neemt hij een stuk minder ruimte in beslag. Je kunt er ook voor kiezen om een campingbedje te gebruiken als box.

Afmetingen van de box en het boxkleed

Boxen zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten. Sterker nog, er zijn maar weinig boxen te vinden die exact dezelfde afmetingen hebben. Dat is handig want zo vind je altijd wel een box die precies in het hoekje past waar je hem graag zou willen. Voor vrijwel alle boxen zijn (bijna) passende boxkleden te vinden. De standaard maat voor een boxkleed is 80 x 100 cm. Kies liever een boxkleed dat iets te groot is dan een boxkleed dat te klein is, je kindje kan dan onder het boxkleed terecht komen.

Wieltjes

Sommige boxen zijn voorzien van wieltjes. Zo kun je de box gemakkelijk verplaatsen. Dat is handig voor tijdens het dweilen of stofzuigen maar ook ideaal wanneer je de box in verschillende ruimtes wil gebruiken. Je kunt een box op wieltjes bijvoorbeeld eenvoudig verplaatsen naar de keuken wanneer je gaat koken en naar buiten rollen bij mooi weer.

Spijlen

De meeste boxen zijn voorzien van spijlen die rond of plat van vorm zijn. Ronde spijlen hebben als voordeel dat je kindje zich er gemakkelijk aan op kan trekken om te gaan staan. Met platte spijlen is dat iets moeilijker. Let op dat de afstand tussen de spijlen tussen de 4,5 en 6,5 cm is. Zo voorkom je dat je kindje tussen de spijlen door kan glijden. Alle boxen die verkocht worden op Babypark.nl voldoen aan de Europese veiligheidsnormen.

Passend bij jouw interieur

Boxen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Zo vind je altijd wel een box die past bij jouw interieur. Hebben jullie moderne meubels in huis? Dan staat een glanzend witte box daar wellicht erg goed bij. Als je een meer klassieke inrichting hebt past een koloniale box beter bij de rest van het interieur.

Met bovenstaande punten in je achterhoofd gaat het vast lukken om een geschikte box te vinden. Welke box is jouw favoriet en waarom?

Als het je gelukt is om een box te kiezen vind je hier nog meer aankooptips voor de rest van de babyuitzet.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *