MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Kerstvakantie-tip! Educatief speelgoed voor kindjes van 0-3 jaar

Taf-Toys
Bron: Taf-Toys

De kerstvakantie is inmiddels aangebroken. Deze vakantie is bij uitstek een periode waarin het gezellig is in huis en de spelletjes vaak weer eens voor de dag komen. Misschien heb jij wel wat kleinere kindjes en vinden zij het ook leuk om spelletjes te doen, maar welk speelgoed is dan geschikt? In deze blog lees je daar mee over.

Speelgoed vanaf 3 maanden

Wanneer je kindje ongeveer 3 maanden is gaat het gehoor zich goed ontwikkelen. Om dit gehoor te stimuleren is het goed om met je kindje te praten en te zingen. Dit bevordert de taalontwikkeling van je kindje. Ook al voor kindjes vanaf 3 maanden is er educatief speelgoed. Dit speelgoed richt zich vooral op het herkennen van geluiden en kleuren. Leuk speelgoed zijn de producten mijn kleine tamboerijn en baby’s eerste sleutelbos van Vtech. Dit speelgoed is voorzien van grappige geluiden, melodieën en gezongen teksten die de ontwikkeling van je kindje op het gebied van geluiden en kleuren herkennen stimuleert.

 

 • leerzaam speelgoed
  Vtech Tamboerijn €9,95
 • leerzaam speelgoed
  Vtech Sleutelbos €12,95

Speelgoed vanaf 6 maanden

Vanaf 6 maanden leert je kindje steeds meer geluiden te herkennen maar ook zelf dingen beet te pakken en van de ene hand in de andere hand over te geven. Ook vindt een kindje het rond deze leeftijd leuk om speelgoed in bakjes te stoppen en het er ook weer uit te halen. Verder vormen dieren en verschillende vormen ook een grote rol in deze leeftijdscategorie. Ook voor de leeftijd van +6 maanden zijn verschillende spelletjes te koop. Zo kun je denken aan een Ontdek en Leerkubus van Vtech waar zich verschillende geluiden en kleuren op bevinden. Verder is een tuimelring pyramide op deze leeftijd ook erg leuk!

 • Educatief speelgoed
  Vtech Ontdek en leerkubus €24,95
 • Vtech leerzaam speelgoed
  Vtech Babywalker €42,95
 • Chicco leerzaam speelgoed
  Chicco tuimelring Pyramide €10,95
 • Educatief speelgoed
  Vtech Lanceer en Leerbaan €29,95

Speelgoed vanaf 12 maanden

Kindjes vanaf 12 maanden gaan vaak al hun eerste woordjes zeggen. Natuurlijk is dit nog niet helemaal zoals het hoort maar ze oefenen hard om je goed na te zeggen. Ook beginnen ze met wijzen naar hetgeen ze bedoelen en ze leren dat bepaalde dieren en mensen bij bepaalde woorden horen. Op deze leeftijd kan je kindje al een makkelijke puzzel maken of bijvoorbeeld vormen in de juiste figuurtjes in een trommel stoppen. Daarom is speelgoed als een Done by deer puzzel of een Woezel en Pip vormenstoof erg leuk, maar ook een telraam is geschikt voor deze leeftijdscategorie.

 • Leerzaam speelgoed Done by dear
  Done by dear puzzel Elphee en Raffi €12,95
 • Woezel en Pip vormenstoof
  Woezel en Pip Vormenstoof €8,95
 • Bambam Wooden Labyrint €10,95
 • Woezel en Pip speelgoed
  Woezel en Pip Telraam €17,95

Speelgoed vanaf 18 maanden

Vanaf ongeveer 18 maanden gaat je kindje ontdekken hoe verschillende voorwerpen werken. Zo komen zij erachter dat een bal kan rollen maar een blokje bijvoorbeeld niet. Dit is een belangrijke fase in het leven van je kindje. Ook het passen en meten van verschillende dingen gaat hen steeds beter af. Spelletjes die je op deze leeftijd kunt laten spelen zijn bijvoorbeeld het maken van een puzzel waarbij je het juiste plaatje moet krijgen. Dit kan door middel van bijvoorbeeld de Janod blokpuzzel waarbij alle zijkanten van de puzzel zijn voorzien van plaatjes. Je kindje moet dan goed kijken of de plaatjes die hij/zij uitkiest ook echt een mooi geheel vormen. Verder is een visspel ook erg leuk. Je kindje leert dan een fijne motoriek te ontwikkelen door met een hengel de visjes te pakken.

 • Speelgoed Janod
  Janod Blokpuzzel €11,99
 • Speelgoed Janod
  Janod Visspel visjes €24,99
 • Janod leerzaam speelgoed
  Janod Trekfiguur €37,99

Speelgoed vanaf 36 maanden

In de leeftijd vanaf 3 jaar begrijpt je kindje al veel meer dingen en zijn er ook weer ander soort spelletjes die interessant voor hen zijn. Zo is het dan bijvoorbeeld goed om je kindje spelenderwijs te leren tellen. Wanneer je kindje dit een beetje onder de knie heeft kun je beginnen met het leren klokkijken. Ook daarvoor verkopen wij allerlei handige hulpmiddelen zoals de Janod Klok uil. Aan de ene kant van de Uil kun je zelf een klok natekenen op het krijtbord en aan de andere kant van de uil kun je de wijzers verplaatsen en zo het klokkijken onder de knie zien te brengen.

 • Janod Klok Uil
  Janod Klok Uil Owly €39,99
 • Janod Klok
  Janod Klok achterkant

We hopen dat je veel inspiratie hebt opgedaan in deze blog over wat je je kindje wanneer kunt leren. We wensen je veel speel- en spelletjesplezier met je kindje in deze kerstvakantie!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *