MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Je zwangerschap in beeld

foto's zwanger
Bron: Maxi-Cosi

Wat is er nu leuker dan je zwangerschap vast te leggen met foto’s? Jaren later kun je ze nog terugkijken en ze natuurlijk ook laten zien aan je zoontje of dochtertje waar je toen zwanger van was. Maar hoe krijg je mooie zwangerschapsfoto’s? In deze blog vind je leuke ideetjes voor een zwangerschapsfotoshoot.

Moment en locatie van de zwangerschapsfotoshoot

Je kunt natuurlijk als ouders in spé zelf een fotoshoot van je dikke buik maken. Daarvoor zijn de Milestone Pregnancy Cards ideaal. Met deze kaarten leg je alle mijlpalen vast met een behulp van kaarten en vergeet je deze mijlpalen nooit meer. Echter is het ook erg leuk om een professionele zwangerschapsfotoshoot te doen. Maar wat is nu precies het goede moment om zo’n fotoshoot te doen en op welke locatie krijg je mooie foto’s? Een zwangerschapsfotoshoot doe je wanneer je een aardig buikje hebt. Maar te ver in je zwangerschap is ook niet verstandig omdat je kindje dan al ingedaald kan zijn. De buik wordt dan minder bol. Daarom wordt een zwangerschapsfotoshoot meestal geadviseerd wanneer je zo’n 30-35 weken zwanger bent. De locatie voor de zwangerschapsfotoshoot kan heel verschillend zijn. Je kunt je zwangerschapsfotoshoot in een fotostudio laten maken. Wanneer het echter lekker weer is, kan een buitenlocatie ook voor leuke foto’s zorgen. Natuurlijk kun je ook een fotoshoot doen in je vertrouwde omgeving, bijvoorbeeld in de mooie nieuwe babykamer.

Gebruik van accessoires

Tijdens een zwangerschapsfotoshoot worden eigenlijk altijd foto’s gemaakt van de bolle buik. Vaak wordt er gewerkt met de handen die dan op een bepaalde manier op of onder de buik worden gelegd zodat het accent van de foto komt te liggen op de buik. Om deze foto’s origineel te maken kun je ook nog accessoires toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld de toekomstige knuffel van je kindje verwerken in de foto’s of door middel van accessoires het geslacht van het kindje bekend maken. Hiervoor kun je een blauw of roze kleurig lint gebruiken die je om de buik knoopt. Ook kun je een foto toevoegen waarop de naam van het kindje met muisjes op de buik staat ‘geschreven’. Deze kun je dan, als je kindje geboren is, gebruiken voor het geboortekaartje. Ook kunnen je partner of broertjes en zusjes van de baby een rol spelen in de fotoshoot. Laat ze bijvoorbeeld aan je buik luisteren of ze de baby al horen, de buik een kusje geven of de buik vasthouden.

Welke kleding trek je aan?

Maar… welke kleding is nu geschikt voor een zwangerschapsfotoshoot? Te strakke kleding is niet handig voor de fotoshoot. Wanneer je namelijk graag je blote buik op de foto wilt zetten kan het zijn dat de strakke kleding nog in je buik gekerfd staat en dat zou jammer zijn. Trek kleding aan die je bolle buik mooi benadrukt, daar gaat het immers om. Zwarte en witte kleding kan zorgen voor een mooi contrast met de achtergrond van de foto. Het is ook erg leuk om een extra setje kleding mee te nemen zodat je tijdens de fotoshoot nog kan wisselen van kleding. Dit zorgt voor iets meer variatie in de fotoserie.

Ben jij van plan een zwangerschapsfotoshoot te doen?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *