MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Je kindje naar de peuterspeelzaal

peuterspeelzaal
Bron: Bebe-Jou

Wat is een peuterspeelzaal en wat doet je kindje daar precies? In deze blog wordt handige informatie gegeven over wat je kunt verwachten van de peuterspeelzaal en wanneer je kindje daar naartoe mag.

Wat is een peuterspeelzaal?

Een peuterspeelzaal is een speelplaats waar kinderen spelenderwijs worden voorbereid op de kleuterschool. De peuterspeelzaal wordt ook wel afgekort als psz. Heb je een kindje tussen de 2 jaar en 4 jaar? Dan komt hij/zij in aanmerking voor de peuterspeelzaal. Je kindje mag meestal vanaf 2 jaar twee dagdelen naar de peuterspeelzaal, dit in tegenstelling tot het kinderdagverblijf waar je kindje de hele dag terecht kan. De peuterspeelzaal is bedoeld om je kindje voor te bereiden op de kleuterschool. Je kindje gaat dus van alles leren, zoals het omgaan met andere kindjes. Het doel is dat je kindje voornamelijk spelenderwijs dingen leert. De nadruk bij een peuterspeelzaal ligt op het stimuleren van de ontwikkeling van je kindje. De begeleider(s) van de peuterspeelzaal volgen deze ontwikkeling en adviseren de ouders daar meestal ook over.

Wat gaat je kindje doen op de peuterspeelzaal?

Nu je weet dat het doel van de peuterspeelzaal het stimuleren van de ontwikkeling van je kindje is, wil je natuurlijk ook weten wat je kindje precies gaat doen op de peuterspeelzaal. Allereerst leert je kindje om samen met andere kindjes te spelen. Hij/zij leert speelgoed en andere spulletjes te delen met andere kindjes en ook hoe hij/zij om moet gaan met andere kindjes. Ook leert je kindje bewegen en wordt er aan taalontwikkeling gedaan door voor te lezen en verhalen te vertellen. Verder ontdekt je kindje meestal veel over verschillende thema’s. Zo gaan ze bijvoorbeeld naar het bos of naar de kinderboerderij om te zien wat daar allemaal gebeurt.

Wat geef je je kindje mee naar de peuterspeelzaal?

Wanneer je hebt besloten dat je kindje naar de peuterspeelzaal gaat, dient de volgende vraag zich aan: wat geef je je kindje nu precies mee naar de peuterspeelzaal? Is je kindje al zindelijk? Wanneer je kindje namelijk niet zindelijk is, is het sowieso handig om schone luiers mee te nemen van thuis. Misschien is je kindje net zindelijk aan het worden. Dan gaat het nog niet altijd goed en is het ook erg handig een setje schone kleren mee te geven. Per peuterspeelzaal verschilt het dan ook nog of je kindje eten en drinken mee moet nemen of dat hij/zij dit op de peuterspeelzaal krijgt. Moet je kindje zelf eten en drinken meenemen? Koop dan een leuke tas waar alle spulletjes in opgeborgen kunnen worden.

Gaat jouw kindje ook naar de peuterspeelzaal?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *