MENU

Reacties (0) Producten

In blijde verwachting? Hier lees je alles over het kraampakket!

Laessig
Bron: Laessig

Wanneer je voor de eerste keer in verwachting bent maak je kennis met ‘Het Kraampakket’. Een kraampakket is een pakket met praktische verzorgingsproducten die je gebruikt voor, tijdens en na je bevalling. Ongeacht of je in het ziekenhuis (poliklinisch) of thuis bevalt dien je een kraampakket 6 tot 8 weken voor je bevalling in huis te hebben. Een geplande of ongeplande ziekenhuis bevalling kan namelijk altijd anders lopen met als resultaat dat je alsnog thuis bevalt. In dat geval heeft de verloskundige altijd en overal de juiste materialen voor jouw bevalling bij de hand.

De inhoud van het kraampakket

De inhoud van het kraampakket is afgestemd op verschillende fases van de zwangerschap en bevalling en bestaat uit de volgende artikelen:

  • 2 x Kraammatras 60 x 90 cm + 1 x Matrasbeschermer 110 x 150 cm

Met de matrasbeschermer en het kraammatras kun je in de 36e week van je zwangerschap je kraambed opmaken. Door je kraambed tijdig op te maken, bescherm je het matras tegen doorlekken wanneer ’s nachts je vliezen breken.

  • 5 x Onderlegger 60 x 60 cm

Bij een thuisbevalling leg je de onderlegger vlak voor de bevalling op je bed voor extra bescherming van je matras en beddengoed. Wanneer je niet thuis bevalt, kun je de onderlegger ook altijd als extra bescherming in de periode voor de bevalling op je bed leggen.

  • 1 x Navelstrengklem, steriel

Met de navelstrengklem klemt de verloskundige de navelstreng van jouw baby af.

  • 1 x Flesje Alcohol 70%, 120 ml + 1 x Verbandwatten 100 gram

Voor het ontsmetten van de thermometer van jou of je baby kun je het flesje alcohol gebruiken in combinatie met de verbandwatten. Je kunt ook een gaaskompres in combinatie met de alcohol gebruiken voor het ontsmetten van de thermometer.

  • 1 x Hechtpleister 5 m x 2.5 cm

De hechtpleister gebruik je voor het eventueel vastzetten van een gaaskompres.

  • 24 x Kraamverband + 20 x Maandverband

Voor de opvang van bloedverlies direct na je bevalling gebruik je het kraamverband. Wanneer het bloedverlies minder wordt, gebruik je het maandverband.

  • 30 x Zoogkompres

Bij het geven van borstvoeding kunnen volle borsten nog wel eens gaan lekken. Door twee absorberende zoogkompressen in je BH te stoppen kun je dit melkverlies opvangen en voorkom je doorlekplekken in je bovenkleding.

  • 32 x Gaaskompres 5 x 8,5 cm

Naast het ontsmetten van de thermometer kan het gaaskompres ook worden toegepast voor het desinfecteren van de wond of het opvangen van wondvocht wanneer je tijdens de bevalling ingeknipt of uitgescheurd bent. Dit doet de verloskundige bij je.

Deels je kraampakket gebruikt? Doneer de producten!

Als je in het ziekenhuis bevalt, blijft er vaak een groot gedeelte van je kraampakket ongebruikt. In plaats van dit weg te gooien kan je dit doneren aan Stichting Baby Hope. Zij zamelen kraammaterialen in voor kraamprojecten in verschillende delen van de wereld. Op de website van Stichting Baby Hope vind je hoe je (de restanten van) jouw kraampakket kan doneren.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *