MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Ideeën om je huis te versieren bij de geboorte

versiering geboorte

Vaak kun je precies zien waar er een kleintje geboren is. Familie, vrienden of de buren versieren het huis van de pasgeboren wereldburger met bijvoorbeeld een groot bord met de naam van de baby en blauw/roze slingers en ballonnen. In deze blog zetten we enkele ideeën op een rijtje hoe je jouw huis (of dat van een ander) kunt versieren bij een geboorte.

Een ooievaar: het symbool van geboorte

Een traditionele optie om je huis te versieren bij de geboorte van je kindje is door middel van het plaatsen van een ooievaar in de tuin. Ooievaars zijn in allerlei soorten, maten en van diverse materialen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote opblaasbare variant of een pluche variant die je met zuignappen op het raam plakt zodat het lijkt alsof de ooievaar naar binnen is gevlogen. Ga je voor een houten versie dan kun je vaak de naam van je kindje erop schilderen.

Een waslijn met kleertjes

Een originelere manier om te laten weten dat er een baby geboren is, is een waslijn spannen in de voortuin of aan het balkon met daaraan allemaal schattige babykleertjes. Wanneer je roze of blauwe items gebruikt is het geslacht van de pasgeboren baby ook meteen duidelijk voor de voorbijgangers.

Maak je eigen geboortebord

Veel mensen vinden het leuk om zelf een persoonlijk geboortebord te maken voor de geboorte van een kindje. Een geboortebord kan natuurlijk ook gemaakt worden door creatieve buren, vrienden of (schoon)ouders. Je kunt hiervoor het zelfde thema gebruiken als de babykamer of kiezen voor een stripfiguur als Nijntje of Woezel en Pip. Natuurlijk kun je ook een extra grote beschuit met muisjes maken. Maak het geboortebord extra persoonlijk door de naam en de geboortedatum van de baby erop te noteren. Het geboortebord kun je later een mooi plekje geven in de babykamer en eventueel nog een keer gebruiken bij een ander kindje.

Een krans aan de voordeur

Een wat subtielere manier om te laten weten dat het huis een nieuwe bewoner erbij heeft gekregen is een krans aan de voordeur. De krans kun je versieren met blauwe of roze linten, een knuffelbeertje of (niet opgeblazen) ballonnen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Op internet vind je veel originele voorbeelden.

Een naamslinger

Met een naamslinger sla je twee vliegen in één klap: men weet dat er een baby geboren is én hoe het kindje heet. Een naamslinger kun je gemakkelijk zelf maken van kleine lapjes stof. Op ieder vlaggetje kun je dan een letter van de babynaam zetten. In plaats van een vlaggenlijn kun je ook kiezen voor een waslijn met rompertjes of kleine shirts eraan. Op elk kledingstuk kun je dan een letter van de naam van je kindje zetten.

Hoe heb jij je huis versierd bij de geboorte van je kindje?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *