MENU

Reacties (0) Producten

Hoe kies je het perfecte babynestje?

Jollein babynestje
Bron: Jollein

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat babynestjes voor de babyuitzet worden gekocht. Voor wie nog niet bekend is met een babynestje; een babynestje is een draagbaar wiegje met opstaande randen en een trekkoord of riempje om het babynestje strak te trekken. Het babynestje wordt ook wel een ‘cozy nest’ genoemd omdat het kindje zich in het babynestje veilig en geborgen voelt zoals in de baarmoeder tijdens de zwangerschap. Ben je ook van plan om een babynestje op je babyuitzetlijst te zetten maar weet je niet precies waarop je moet letten bij het aanschaffen van zo’n nestje, lees dan snel verder voor onze tips.

Een multifunctioneel babynestje

Met een babynestje heb je je kindje altijd dichtbij je. Je kunt het babynestje in je bed leggen, naast je op de bank of in de box. Doordat het babynestje draagbaar is kan het ook heel goed gebruikt worden voor op reis of tijdens een logeerpartijtje; je kindje kan dus overal heerlijk slapen. Verder kan een babynestje naast het slapen ook gebruikt worden voor het trainen en ontwikkelen van de motoriek van een baby. Als een baby een aantal maanden oud is kan je de armen van de baby op de rand van het babynestje laten steunen, zo leert de baby om op zijn of haar buik te spelen. Tot slot kan een babynestje ook gebruikt worden voor het verschonen van de baby. Handig, voor als je geen verschoningsmatje bij de hand hebt.
Done by deer babynestje

Tips voor het kopen van een babynestje

Bij het aanschaffen van een babynestje zijn er een aantal dingen waarmee je rekening kunt houden, namelijk:

  • Het materiaal

Het is belangrijk dat het matrasje en de hoes van het babynestje van ademend materiaal zijn zodat de baby vrij kan ademen. Ook is het aan te raden om voor organisch- of biokatoen te gaan dat een OEKO-TEX certificering heeft. Je kunt er dan vanuit gaan dat tijdens het produceren van het katoen geen schadelijke stoffen zijn gebruikt.

  • De lengte van de baby

Babynestjes zijn vanaf de geboorte te gebruiken tot en met ongeveer 6 maanden. De gemiddelde lengtemaat van een babynestje is 70 cm. Er zijn een aantal merken die een babynestje hebben dat langer is dan 70 cm, een voorbeeld van zo’n nestje is de Sleepyhead® Deluxe. Dit babynestje van Sleepyhead® is geschikt tot en met ongeveer 8 maanden.

  • Het design

Tegenwoordig heb je een ruime keuze aan kleuren en dessins voor een babynestje. Het babynestje kan je overal mee naartoe nemen en dan is het natuurlijk fijn dat het nestje er leuk en hip uitziet. Voor de babynestjes zijn er ook verschillende hoezen te koop met mooie kleuren en leuke prints. Zo creëer je telkens een nieuwe look.

  • De hoes

Net zoals een ledikantje is het fijn als je een babynestje kunt verschonen wanneer het vuil is. Het is daarom belangrijk dat een babynestje een hoes heeft die afneembaar is zodat je het kan wassen. Dat is wel zo schoon en fris!

  • Risico en veiligheid

Bij het gebruik van een babynestje raden we aan om altijd een oogje in het zeil te houden. Je loopt namelijk het risico dat je kindje de uitgeademde lucht opnieuw inademt doordat hij of zij met het gezicht te dicht tegen de rand van het babynestje aan ligt, dit wordt ook wel ‘rebreathing’ genoemd. Door het opnieuw inademen van de uitgeademde lucht krijgt het kindje te weinig zuurstof binnen. Laat je kindje dus nooit alleen wanneer hij of zij in een babynestje ligt.

Sleepyhead babynestje

Verkoopinformatie

Bij Babypark zijn diverse merken babynestjes verkrijgbaar in allerlei maten, kleuren en dessins. Op onze website staat een actueel overzicht van de beschikbare modellen en losse hoezen voor de babynestjes. Heb je nog een vraag over babynestjes? Laat dan een reactie achter onder dit bericht of kom langs in één van onze megastores.

Wij zijn heel benieuwd of jij een babynestje gaat aanschaffen en zo ja welke. Laat je het ons weten?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *