MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Hoe besteed je je kostbare tijd als moeder?

Quality time
Bron: Avent

Je kent het vast wel, je hebt een baby gekregen en bent dus erg druk met het geven van voedingen, luiers verschonen en je baby in bad doen. Dit kost veel tijd en natuurlijk heb je dat graag voor je kindje over, maar daardoor hou je wel automatisch minder tijd over voor jezelf. In deze blog willen we de moeders die erg van structuur houden wat handreikingen doen hoe je je tijd op een handige manier kan verdelen zodat er ook nog tijd voor jezelf en je partner overblijft.

Algemene tips

Hou je van structuur en probeer je je kindje ook reinheid, rust en regelmaat bij te brengen? Het kan dan handig zijn om simpelweg een takenlijstje te maken. Zo kun je direct afstrepen wat je gedaan hebt en dit geeft een wat minder vol gevoel in je hoofd. Daarbij is het wel belangrijk zo af en toe een pauze in te plannen en dan even tijd voor jezelf te nemen. Ga bijvoorbeeld tussendoor een rondje wandelen of werk je berichtjes bij in je telefoon. Quality time met je baby is ook een goede manier om even te ontspannen.

Voorbereiden

Waarschijnlijk weet je van jezelf maar al te goed of je een ochtend- of juist een avondmens bent. Je kunt hier dan verstandig op in spelen met je to do’s. Wanneer je bijvoorbeeld een ochtendmens bent is het voor jezelf net zo prettig vroeg op te staan voordat je kindje wakker wordt. Je kunt dan voor je gevoel al heel veel doen. Leg bijvoorbeeld alvast de kleertjes voor je kindje klaar die hij/zij deze dag aan mag. Daarnaast kun je ook vast de luiertas inpakken wanneer je kindje bijvoorbeeld naar de oppas gaat die dag. Ben je juist een avondmens? Zorg er dan voor dat je zo veel mogelijk taken ’s avonds oppakt. Doe je kindje bijvoorbeeld ’s avonds in bad en leg alvast de kleertjes voor de volgende dag klaar. Zo hoef jij de volgende ochtend je kindje alleen nog maar aan te kleden en te voeden. Hou er wel rekening mee dat niet altijd alles volgens de planning zal lopen, zoals jij het van te voren wellicht had bedacht.

Tijd voor jezelf

Het is ook belangrijk tijd voor jezelf te houden. Zit je bijvoorbeeld de hele dag in de kinderverhalen en kinderpraatjes? Probeer dan ook een keer een momentje buiten de deur te plannen, bij voorkeur met volwassenen. Zo kom je even in een hele andere wereld en heb je echt even tijd voor jezelf. Ga bijvoorbeeld lekker borrelen met die vriendin die je al zo lang niet meer gesproken hebt. Of ga gezellig winkelen met je zus(sen). Zorg er in ieder geval voor dat je even niet hoeft te denken aan voeden en schone luiers. Zo kun jij de volgende dag weer vol goede moed verder met het verzorgen van jouw kindje(s).

Tijd voor je partner

Vergeet vooral ook niet om aandacht te geven aan je partner. Natuurlijk ben je erg druk met je kindje maar quality time met je partner is ook belangrijk voor jullie relatie. Het is daarom goed om ook dingen samen te blijven doen en je kindje daarbij een keer toe te vertrouwen aan de oppas. Ga bijvoorbeeld samen uit eten of er samen een dagje op uit zodat je echt tijd voor elkaar vrij maakt.

Ben je voor de eerste keer zwanger en weet je al dat je tijd als moeder straks kostbaar wordt? Lees dan in onze blog Bucketlist voor tijdens je eerste zwangerschap welke dingen je nog kan doen voordat je kostbare tijd aanbreekt.

Op welke manier vul jij je kostbare tijd als moeder in?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *