MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Het eerste babypakje voor je kindje

Eerste babypakje
Bron: Koeka

Het shoppen van babykleding voor je nog ongeboren kindje is erg leuk en veel papa’s en mama’s to be kunnen er geen genoeg van krijgen. De meeste kindjes hebben al voor hun geboorte een behoorlijk gevulde kledingkast. Rompers, truitjes, broekjes en sokjes liggen netjes gesorteerd te wachten tot het moment dat ze gebruikt kunnen worden. Maar welk setje kies jij als eerste babypakje? Het eerste babypakje zal je kindje dragen als het eerste kraambezoek komt. Dit speciale moment verdient speciale kleding!

De juiste maat

De gemiddelde lengte voor een baby bij de geboorte is 50 cm. Bij babykleding komen de maten overeen met de lengte van het kindje, dus voor een eerste babypakje kun je het beste uitgaan van een maat 50. Als je graag wil dat je kindje het pakje wat langer aan kan of wanneer je weet dat je in verwachting bent van een groot kindje kun je er ook voor kiezen om een maat 56 te kopen. Als dit toch iets te groot blijkt kun je altijd de mouwtjes en broekspijpen nog oprollen.

2-delig of één geheel

Voor het eerste babypakje voor je kindje kun je kiezen tussen een broek met een shirtje of een boxpakje uit één geheel. Een broek met een shirtje heeft als voordeel dat deze kleding erg praktisch is bij het verschonen, een boxpakje heeft als voordeel dat het goed blijft zitten en je niet steeds het shirtje naar beneden hoeft te trekken. Het belangrijkste is dat de kleding comfortabel, zacht en warm is. Vermijdt een capuchon, ritsen, spijkerstof en klittenband en kies kleding die gemakkelijk aan en uit te trekken is.

Accessoires

Aan alleen een boxpakje of een setje met een broek en een shirt heb je niet genoeg om je kindje warm te houden. Onder deze kleding draagt je kindje een romper. Een baby verliest de meeste warmte via zijn hoofdje, dus een mutsje is de eerste dagen een aanrader. Bij de meeste babykleding voor newborns is een bijpassend mutsje verkrijgbaar. Als je kiest voor een broekje of boxpakje met voetjes eraan vast hoef je geen extra sokken bij je kindje aan te trekken. Als de voeten van je kindje niet bedekt zijn kun je kiezen voor schattige babysokjes (eventueel in combinatie met slofjes) in een bijpassende kleur.

Koeka

Geboren in het ziekenhuis

Als je kindje in het ziekenhuis geboren is, staat er al vrij snel na de geboorte een kennismaking met de koude buitenlucht op het programma. Om je kindje mee naar huis te nemen is het verplicht om een babyautostoeltje te gebruiken. Behalve een schattig eerste babypakje heb je in zo’n geval nog een jas en/of een wikkeldoek nodig om je kindje warm genoeg aan te kleden. Een warm en zacht pakje zoals op bovenstaande foto is hiervoor ook goed te gebruiken in plaats van een wikkeldoek.

Babykleertjes wassen

Voordat de baby geboren wordt kun je aan de slag met het wassen van de babykleding. Je kindje heeft een gevoelige huid dus het is belangrijk om de babykleding te wassen met een hypoallergeen wasmiddel dat een PH neutrale waarde heeft en dermatologisch getest is. Voorbeelden hiervan zijn Robijn Puur en Zacht en Persil Sensitive gel. Het gebruik van wasverzachter is niet nodig en levert meer kans op huidirritatie op. Wil je de babykleding toch lekker laten ruiken? Gebruik dan een geurzakje.

Bewaar herinneringen!

Het eerste babypakje van je kindje is speciaal en roept herinneringen op. Dit was tenslotte de kleding die je kindje droeg toen opa en oma en misschien nog wel veel meer andere mensen kennis kwamen maken met jullie pasgeboren wonder. Je kunt dit pakje bewaren op een hangertje en het een mooie plek geven in de babykamer. Ook kun je ervoor kiezen om het pakje in te lijsten samen met andere herinneringen aan de geboortedag zoals het geboortekaartje en een eventueel ziekenhuisbandje.

Wat droeg jouw kindje als eerste babypakje? En heb je dit pakje bewaard?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *