MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Handige tips voor het shoppen met je baby

Shoppen met baby
Bron: Maxi-Cosi

Je zwangerschap en bevalling zijn achter de rug, de kraamtijd is voorbij. De afgelopen maanden is er natuurlijk veel veranderd. Waar je een aantal maanden eerder nog met een dikke buik rondliep, is die nu alweer aardig geslonken. En dan wordt het echt tijd voor nieuwe kleren. Dus, op naar de stad! Maar, wat komt er allemaal kijken bij het shoppen met je baby?

Overal aan denken

Voordat je kindje geboren werd kon je heel de dag winkelen en hoefde je alleen je handtas maar mee te nemen. Dat is wel veranderd nadat je kindje is geboren. Je kindje moet klaargemaakt worden om mee te gaan. Het is erg handig eerst nog even te voeden voordat je weggaat. Dan zit je hier niet mee wanneer je net in de stad bent gearriveerd. Ben je van plan wat langer te gaan winkelen, neem dan ook wat spulletjes mee om je kindje te kunnen voeden in de stad.

Las pauzes in

Wanneer je gaat shoppen met je kindje komt er nog heel wat bij kijken. Natuurlijk wil je kindje op zijn tijd ook de voeding die hij/zij nodig heeft. Voor het voeden kun je het beste een paar keer een pauze inlassen. Probeer een locatie op te zoeken waar je je kindje kunt verschonen en waar je even rustig kunt voeden. In de stad zijn zulke locaties vaak te vinden bij de wat grote winkels.

Smalle winkelpaden en trappen

Misschien zie jij wel een beetje tegen het shoppen met je kindje op. De paden in de winkels zijn zo smal dat je er amper met je kinderwagen doorheen kan en je moet soms met de (rol)trap naar boven om op de goede afdeling te komen. Veel winkels hebben inderdaad smalle gangpaden en dat is soms lastig met je kinderwagen. Je kunt er dan voor kiezen om een smalle kinderwagen te kopen zodat je beter door de gangpaden in de winkels kunt manoeuvreren. Een andere optie kan zijn om je kindje in een draagzak te vervoeren zodat je geen last hebt van die smalle gangpaden. Wanneer je toch met de kinderwagen gaat en je moet naar boven om op de goede afdeling te komen, ga dan op zoek naar een lift. Of vraag even aan het personeel in de winkel of zij je willen helpen om de kinderwagen naar boven of naar beneden te tillen.

Ga niet alleen met je kindje

Wil je echt goed de tijd hebben om weer eens heerlijk te shoppen na je bevalling? En heb je ook echt nieuwe kleding nodig, ga dan niet alleen met je kindje. Neem je partner of je moeder mee of misschien heb je wel een zusje die erg van winkelen houdt. Wanneer je nieuwe kleding nodig hebt is het ook wel handig als je dit kunt passen. Het is dan heel fijn als iemand anders dan even bij de kinderwagen blijft om je kindje te vermaken en om op alle tassen te letten.

Welke tips heb jij nog voor het shoppen met je baby?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *