MENU

Reacties (2) Test & Onderzoek

GETEST: de ultradunne SweetCare luiers

sweetcare
Bron: SweetCare

In de afgelopen maanden hebben 85 ouders met kinderen tussen de 1 en 15 maanden de ultradunne SweetCare luiers getest. In dit blogartikel lees je alles over het resultaat van dit onderzoek. Wat vinden de ouders van de SweetCare luiers? En raden de testers de luiers aan? Wij hebben alle resultaten van het onderzoek op een rijtje gezet. Kijk maar mee!

Samenvatting in plus- en minpunten

We beginnen de testresultaten met een korte samenvatting in de vorm van plus- en minpunten. Zo wordt in één oogopslag duidelijk wat in grote lijnen de testresultaten van het onderzoek zijn.

+ 70% vindt de kwaliteit van SweetCare luiers beter dan het huidige merk dat gebruikt wordt
+ 73% beveelt de SweetCare luier aan
verpakking mag wat aansprekender
 de prijs van de luiers is aan de hoge kant
aantal verkooppunten zou beter kunnen, nu o.a. te koop bij Babypark

In het onderzoek zijn verschillende onderwerpen aan bod gekomen. Verderop in dit blogartikel lees je meer over de specifieke testuitslagen per onderwerp.

Milieu

De SweetCare luiers zijn veel minder milieubelastend omdat de luiers gemaakt zijn van duurzaam materiaal. Bovendien zijn de SweetCare luiers ultradun. Dat scheelt heel wat vuilniszakken aan afval! Bovendien hoeven er beduidend minder bomen gekapt te worden voor het produceren van de luiers. Van de ouders die meededen aan het onderzoek vindt 68% het minder belasten van het milieu belangrijk. Daarnaast is er nog eens 17% die aangeeft het minder belasten van het milieu heel belangrijk(!) te vinden. In totaal vindt dus 85% het (heel) belangrijk om het milieu minder te belasten. Vind jij het onderwerp milieu ook belangrijk? Dan zijn SweetCare luiers vast ook wel iets voor jou!

Luieruitslag

Veel testers van wie hun kindje last heeft van luieruitslag bij het gebruiken van het huidige merk zagen duidelijk verschil toen zij de SweetCare luiers in een aangesloten periode mochten testen. Bijna de helft van deze ouders merkte op dat de luieruitslag verminderde en een kwart gaf aan dat de luieruitslag zelfs helemaal verdwenen was na het gebruik van de SweetCare luiers. Ongeveer 30% merkt geen verschil als het gaat om luieruitslag bij de SweetCare luier.

sweetcare

Deze positieve resultaten komen voornamelijk omdat er in de SweetCare luiers geen houtpulp en veel minder lijm wordt gebruikt dan in andere luiers. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de onderstaande video.

Comfort en bewegingsvrijheid

Natuurlijk is comfort ook heel belangrijk bij een goede luier. Een luier kan natuurlijk wel goed voor het milieu zijn en in veel gevallen luieruitslag verminderen of zelfs laten verdwijnen, maar als je kindje zich niet prettig voelt in een luier zul je het artikel niet met veel plezier gebruiken. Daarom hebben we de testers gevraagd of zij verschil zagen in emotie bij hun kindje  (vrolijker / blijer / rustiger / beter slapen) in de periode dat hun kindje de SweetCare luiers droeg. Het blijkt dat de helft van de kindjes zich comfortabeler voelen in een SweetCare luier en bij de andere helft maakt het gebruik van een SweetCare luier geen verschil. Hoewel de SweetCare luiers behoorlijk wat dunner zijn dan een gemiddelde luier zien de testers geen verschil in de bewegingsvrijheid wanneer hun kindje een SweetCare luier draagt.

Kwaliteit

In het onderzoek naar de SweetCare luiers is aan de testers ook gevraagd hoe zij de kwaliteit van de SweetCare luiers beoordelen in vergelijking met het huidige merk luiers dat gebruikt wordt. Op dit onderwerp scoorde de ultradunne SweetCare luier erg goed. 70% gaf aan de SweetCare luiers van (veel) betere kwaliteit te vinden dan het merk luiers dat de ouders op dat moment gebruikten voor hun kindje.

sweetcare

Eindoordeel

Veel ouders die de SweetCare luiers getest hebben zouden de luiers aanbevelen aan anderen. Iets minder mensen gaven aan de luiers zelf te zullen gaan kopen. Redenen om wel voor de SweetCare luier te gaan volgens de testers zijn de goede kwaliteit van de luier en het feit dat je luier een stuk dunner en milieuvriendelijker is dan andere luiers.  Als reden waarom men niet van plan is over te stappen wordt vooral de prijs van de SweetCare luiers genoemd. De prijs ligt iets boven de gemiddelde prijs van een pak luiers, maar omdat er meer luiers in een pak SweetCare luiers zitten (ze zijn tenslotte ultradun!) dan bij anderen merken, valt de prijs per luier uiteindelijk mee. Bovendien kan je kindje langer doen met één luier vanwege het grote absorptievermogen van de SweetCare luier. Een ander nadeel is het aantal verkooppunten van de luier. Voor SweetCare luiers kun je terecht bij enkele supermarkten en op Babypark.nl.

sweetcare

Ervaar het nu zelf!

Ben jij benieuwd geworden naar de SweetCare luiers? Bestel dan nu de ultradunne SweetCare luiers eenvoudig online op Babypark.nl! Graag horen we wat jouw ervaringen zijn met deze ultradunne luiers.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

2 Reacties op GETEST: de ultradunne SweetCare luiers

  1. Babypark schreef:

    De kortingscode is inmiddels verlopen en hebben we om die reden uit het blogartikel verwijderd.

  2. Saar schreef:

    Waar is de kortingscode?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *