MENU

Reacties (0) Babyuitzet

Een tandem kinderwagen kopen? Dit zijn 4 punten om over na te denken

tandem kinderwagen
Bron: Silver Cross

Een kinderwagen vinden veel mensen één van de leukste onderdelen van de babyuitzet om uit te zoeken. De keuze is enorm en een goed vooronderzoek naar het aanbod helpt je bij het maken van je keuze. Naast enkele kinderwagens vind je bij Babypark ook een ruim assortiment tandem kinderwagens, ook wel tweelingwagens genoemd. Hieronder vind je 4 punten om over na te denken bij de aanschaf van een tandem kinderwagen. Doe er je voordeel mee!

tandem kinderwagen

1) Is de kinderwagen te gebruiken als duo én als enkele kinderwagen?

Er zijn verschillende soorten tandem kinderwagens. Een gedeelte van ons assortiment kinderwagens kan zowel voor één kind als voor twee kinderen gebruikt worden. Ideaal voor een groeiend gezin! Zoek je een tandem kinderwagen omdat er een tweede kindje op komst is? Houd er dan rekening mee dat er een moment komt waarop je voor je oudste kindje geen kinderwagen meer nodig hebt en je aan een enkele kinderwagen weer genoeg hebt.

draagzak

2) Is een draagdoek of draagzak een geschikt alternatief?

Een tandem kinderwagen is niet altijd de ideale oplossing wanneer een volgende zwangerschap zich snel na de vorige aandient. Afhankelijk van je levensstijl is het verstandig om ook de optie van een draagzak of draagdoek voor je jongste kindje te overwegen voor de periode dat beide kinderen van de kinderwagen gebruik zullen maken. Een tandem kinderwagen is minder makkelijk te besturen op bijvoorbeeld oneffen terrein of in smalle winkelstraten. Daarentegen loopt een tandem kinderwagen wel gemakkelijker met langere afstanden of een dagje uit.

tandem kinderwagen

3) Wie ga je vervoeren: 2 baby’s, 2 peuters of een baby en een peuter?

Welke tandem kinderwagen voor jou geschikt is, is ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen die je erin wilt gaan vervoeren. Niet iedere tandem kinderwagen is namelijk geschikt voor baby’s. De meeste modellen zijn wel geschikt voor twee peuters. In sommige gevallen kan op het peuterzitje een babyautostoeltje bevestigd worden met behulp van adapters. Zo maak je van een peuterzitje een veilige zitplaats voor je baby.

tandem kinderwagen

4) Wil je dat je kindjes achter of naast elkaar zitten?

Het vervoeren van twee kindjes kan zowel naast elkaar als achter elkaar. Beide opties hebben voor- en nadelen. Zo is een kinderwagen waarbij de kindjes achter elkaar zitten gemakkelijker te besturen, maar is het voor de kindjes wat minder gezellig omdat zij elkaar niet kunnen zien. Het ene model is niet beter dan het andere, het is maar net wat jouw voorkeur heeft. In onze winkels vind je een testparcours zodat je zelf kunt ontdekken wat jij het prettigst vindt.

Wanneer je nog vragen hebt over kinderwagens voor één of twee kindjes nodigen we je uit in één van onze megastores voor een persoonlijk en vrijblijvend advies op maat. Graag tot ziens!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *