MENU

Reacties (2) Babyuitzet

Een co-sleeper voor je kindje

co-sleeper
Bron: Chicco

Een co-sleeper is een aanschuifbedje dat je tegen je eigen bed aanschuift. Omdat één zijkant van dit bedje ontbreekt ligt je kindje heel dicht bij jou. Co-sleeping betekent dan ook ‘samen slapen’. Doordat je kindje wel een eigen bedje heeft is co-sleepen een veilige manier van samen slapen. Wil je meer weten over een co-sleeper als alternatief voor een traditioneel wiegje of ledikant? Lees dan snel verder.

Een co-sleeper, hoe werkt dat?

Een co-sleeper is een wieg waarvan je één zijkant kunt verwijderen. Omdat een co-sleeper in veel gevallen in hoogte verstelbaar is kun je co-sleeper perfect aan laten sluiten aan jouw bed. Het is belangrijk dat er geen kieren ontstaan waar je kindje in zou kunnen rollen. De opening tussen jouw matras en dat van de co-sleeper kan worden opgevuld met een opgerolde handdoek. Een co-sleeper is in de meeste gevallen voorzien van anti-slipvoetjes en kan in sommige gevallen aan het bed van de ouders vastgemaakt worden. Je kunt een co-sleeper ook gebruiken als wieg door alle zijkanten te bevestigen.

De voordelen van een co-sleeper

Een co-sleeper heeft een aantal voordelen ten opzichte van een traditioneel wiegje of ledikant als slaapplaats voor je kindje. Uit onderzoek is gebleken dat 54% van alle Nederlandse baby’s in het eerste jaar op de ouderslaapkamer slapen. Een praktische reden hiervoor is dat je kindje dicht bij je is als je kindje je ’s nachts nodig heeft. Met een co-sleeper heb je je kindje zo dicht bij je dat je er zelfs je bed niet voor uit hoeft om je kindje te troosten. ideaal dus! Dit is ook erg handig bij nachtvoedingen. Bovendien voelt je kindje zich veilig en geborgen in jouw aanwezigheid. Omdat je kindje met een co-sleeper een eigen bedje heeft en niet bij jou in bed ligt is het niet gevaarlijk om op deze manier samen met je kindje te slapen. Natuurlijk blijft het belangrijk om de gangbare regels voor veilig slapen in acht te nemen.

Ons assortiment co-sleepers

Bij Babypark kun je terecht voor wiegjes in allerlei soorten en maten. In ons assortiment zijn ook enkele co-sleepers opgenomen. Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over het gebruik van een co-sleeper? Kom dan langs in één van onze megastores of bekijk ons assortiment wiegen online op Babypark.nl. Aan de linkerkant op de pagina vind je een filter waarmee je kunt kiezen voor co-sleeper als type wieg.

Wil jij je ervaringen delen over een co-sleeper voor je kindje of heb je een vraag hierover? Deel het met ons in een reactie.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

2 Reacties op Een co-sleeper voor je kindje

  1. Arina schreef:

    Hoi Lenneke, bedankt voor je berichtje! Ik heb de foto direct aangepast.

  2. Lenneke schreef:

    Ik ben helemaal pro samen slapen met je kindje en super dat jullie hier een artikel over hebben geschreven. Maar op de foto lijkt het alsof deze baby op een hoofdkussen ligt en dat is gevaarlijk voor zulke jonge kindjes. Dus ik denk niet helemaal een goed voorbeeld. Tip voor de redacteur om even het plaatje te veranderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *