MENU

Reacties (0) Babykamer inspiratie

Do’s & don’ts bij het inrichten van de babykamer

inrichten babykamer

Het inrichten van een babykamer is één van de leukste dingen van het verzamelen van de babyuitzet, maar niet altijd gemakkelijke klus. Het aanbod aan babykamers is enorm groot, net als alle inspirerende plaatjes die je op Facebook en Pinterest voorbij ziet komen. Naast dat de babykamer er leuk uit moet zien is het ook belangrijk dat de inrichting praktisch en veilig is.

DO: Maak het persoonlijk

Het is leuk als het kamertje een persoonlijke touch heeft. Plak een mooie, toepasselijke quote op de muur, kies een opvallende muursticker of lijst een foto van de eerste echo in en geef deze een bijzondere plaats. Ook leuk: hang de eerste babyschoentjes van jou en je partner aan de muur als decoratie.

DO: Kies praktische meubels

Ga voor een commode die ook prima dienst kan doen als opbergkast voor het speelgoed van je kindje. Ook voor ledikantdekens of opbergmandjes kun je vaak een tweede bestemming bedenken. Een wiegje gebruik je in de eerste weken vaak op je eigen slaapkamer en verhuist daarna naar de babykamer. Zorg dus dat hij in beide kamers past (qua afmeting) en dat hij goed combineert met de inrichting van beide ruimtes.

DO: Doe het zelf!

Een leuke mobiel voor aan het plafond of een schattig gehaakt kussen zijn ideale DIY projecten voor tijdens je zwangerschapsverlof. Ook het verven van meubels voor in de babykamer is bij veel (aanstaande) moeders favoriet. Wacht hier alleen niet mee tot aan je verlof, waarschijnlijk heb je er dan niet zoveel energie meer voor…

babykamer

DO NOT: Te schattig kleurgebruik

Veel mensen trappen in een valkuil door te kiezen voor té schattig kleurgebruik in de babykamer. Pasteltinten kunnen de kamer een lieve uitstraling geven, maar is dat nog leuk voor een stoere jongens peuter? Een wand donkerblauw schilderen is daarentegen zowel geschikt voor jouw pasgeboren mini-mensje en jouw eigenwijze kleuter. Schattige babyaccessoires zijn eenvoudig om te ruilen voor stoere meiden spulletjes.

DO NOT: Een onlogische indeling

Kijk bij de indeling van de meubels niet alleen naar wat mooi is, maar ook naar wat handig is. Ben jij je kindje aan het verschonen en blijk je toch een schoon rompertje nodig te hebben, is het niet handig dat jij naar de andere kant van de kamer moet lopen terwijl je kindje op de commode ligt. Zorg er dus voor dat je spulletjes die vaak gebruikt zoals verzorgingsproducten, rompertjes en luiers op een logische plek opbergt.

DO NOT: Teveel spulletjes

Accessoires in een babykamer zijn erg leuk, maar ze mogen er niet voor zorgen dat de veiligheid in het bedwing komt. Kinderen vinden alles interessant en zijn vaak op ontdekkingstocht. Zorg ervoor dat je kindje niets van een plank of kast af kan trekken waaraan hij/zij zich kan bezeren. Bedenk dat spulletjes en accessoires niet altijd betekenen dat de kamer er gezelliger van wordt. In de eerste plaats is de babykamer een plek waar je kindje komt om te slapen en gevoed te worden. En daar kun je vaak geen afleiding bij gebruiken… Een sfeervolle kamer is tenslotte ook te creëren zonder dat hij te druk is.

Veel succes bij het inrichten van jullie droom kamertje! Weet jij nog meer do’s en don’ts bij het inrichten van de babykamer?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *