MENU

Reacties (4) Producten

Dit zijn de afmetingen van een babybed

kidsmill
Bron: Kidsmill

Vraag je je ook af hoe groot een babybedje is? Het is handig om te weten dat babybedjes verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Voor ieder type babybedje is bedtextiel en een matras ontwikkeld in de juiste maat. In de tabel hieronder vind je precies wat je nodig hebt voor ieder type babybedje:

Type babybed Aanbevolen leeftijd Afmetingen matras Afmetingen deken
Wieg 0 – 6 maanden 40 x 80 cm 70 of 75 x 100 cm
Babyledikant 0 – 36 maanden 60 x 120 cm 100 x 135 cm
Groot babyledikant 6 – 36 maanden 70 x 140 cm 120 x 150 cm
Peuterbed 3 – 7 jaar 70 x 150 cm 120 x 150 cm

Voor iedere leeftijd het juiste babybed

Niet alle baby- of kinderbedden zijn al direct vanaf de geboorte te gebruiken. Daarom is het goed om te kijken naar de aanbevolen leeftijd van het babybedje waar jij je oog op hebt laten vallen. In een wat kleiner bedje voelt je kindje zich veilig en geborgen en is het voor je kindje minder moeilijk om zichzelf warm te houden. Het nadeel van een klein babybed is dat je kindje er al snel uitgegroeid is en je kindje dan alweer toe is aan een groter bed.

Een perfect passend matras

Een matras dat perfect past in het bedje van je kindje is van groot belang. Zowel een te groot als een te klein matras levert onnodig gevaarlijke situaties zoals een ongezonde slaaphouding of verstikking op. Wanneer je een babybedje hebt met een uniek formaat, bijvoorbeeld een ovale familiewieg van 50 jaar oud, dan is het mogelijk om een matras op maat te laten maken. Je hebt al een matras op maat vanaf €39,-. Voor de juiste vorm van het matras kun je het beste het oude matras of het babybedje meenemen naar één van onze megastores.

Afmetingen babybed

Een babydeken in de juiste maat

Net zoals een goed passend matras is ook een deken in de juiste maat van belang. Wanneer je kindje nog niet zo groot is en alleen de onderste helft van het bedje nodig heeft zou je eventueel een wat kleiner dekentje kunnen gebruiken als de aangegeven afmetingen in de tabel hierboven. Gebruik geen deken te groot is voor jouw type babybed. Wanneer je de te grote deken dubbel zou vouwen wordt de deken te warm voor je kindje. Stop je het overgebleven deel van de deken onder het matras, dan liggen de beentjes van je kindje hoger dan het hoofdje van je kindje. Dit is ongezond voor de doorbloeding.

Laat gerust een reactie achter onder dit artikel wanneer je nog vragen hebt over de afmetingen van een babybed of de bijbehorende accessoires.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

4 Reacties op Dit zijn de afmetingen van een babybed

 1. Babypark schreef:

  Bedankt voor de reactie! Scherp opgemerkt, we hebben de afbeelding aangepast.

 2. Petra schreef:

  Ik zie op de foto een baby in een bedje liggen en een muziekdoosje met koord. Dat is een gevaarlijke combinatie. Indien het kindje het koord te pakken krijgt, kan het kind erin verstrikt raken.
  De foto is lief, maar beter een andere op de site zetten.

 3. Babypark schreef:

  Het beste kunt u inderdaad een hoeslakentje van Chicco zelf gebruiken. Wiegdekens en lakens met een standaard maat zijn 70×100 cm of 80×100 cm. Deze kunnen gebruikt worden met dit wiegje. Het gedeelte van de deken die u over heeft kunt u onder het matrasje stoppen.

 4. Soraya schreef:

  Ik heb een Chicco Next to mee met een matrasafmeting van 50 x 86 x 5. Welke maat deken en bovenlaken kan ik hiervoor krijgen? Kan geen beddengoed in die maat vinden. Alleen hoeslakentjes van Chicco zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *