MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

Dit moet je weten over muurstickers voor de babykamer

Muursticker KEK Amsterdam
Bron: KEK Amsterdam

Muurstickers, ze zijn helemaal hip! En wat maakt een babykamer nu meer af dan een leuke muursticker? Babypark heeft een uitgebreid assortiment aan muurstickers. Maar omdat je ze waarschijnlijk zelf op de muur gaat aanbrengen, zijn enkele tips en weetjes zeker op zijn plaats. In deze blog geven we je informatie over wat je echt moet weten over muurstickers.

muurstickers KEK Amsterdam

Materiaal van de muurstickers

Babypark heeft verschillende merken muurstickers in haar assortiment. De meeste muurstickers die wij verkopen zijn van het merk KEK Amsterdam. Maar van welk merk een muursticker ook is, muurstickers worden bij praktisch alle merken met hetzelfde materiaal gemaakt, namelijk: vinyl. Vinyl is een grondstof met een harde bovenlaag die slijtvast is. Dit materiaal kan heel goed tegen water en daarom kunnen de muurstickers dan ook gemakkelijk schoongemaakt worden.

Muurstickers babykamer

Muurstickers bevestigen en verwijderen

Muurstickers bevestig je heel gemakkelijk op de gladde muren in je babykamer. Blijf wel opletten met het plakken van de muurstickers. Sommige muurstickers hebben namelijk een erg gedetailleerd ontwerp met hoogteverschillen en deze moeten goed gladgestreken worden wanneer ze worden aangebracht. Ook het verwijderen van de muursticker is erg eenvoudig. Het is echter af te raden om de muursticker voor een tweede keer te gebruiken. Dit komt omdat je de muursticker na het verwijderen nooit meer zo mooi op de muur krijgt. Ben je bang dat je tijdens het verwijderen de verf van de muur meetrekt? Ga dan eerst met een föhn over de muursticker zodat hij al warm wordt en een beetje los kan weken.

Muurstickers Babykamer

Welke ondergronden zijn het meest geschikt voor muurstickers?

Let op: muurstickers zijn niet voor alle ondergronden geschikt. Zo kunnen muurstickers eigenlijk alleen maar aangebracht worden op gladde muren. Ook blijven ze niet vastzitten als je ondergrond behang is en je daaroverheen bijvoorbeeld gesausd hebt (zoals bij vliesbehang of glasvezelbehang). Het is erg belangrijk dat je de ondergrond waar je de muursticker op aanbrengt stofvrij, vetvrij en schoon is. Ben je helemaal enthousiast over je nieuwe babykamer en wil je hem dan ook gelijk decoreren met een mooie muursticker? Het beste kun je dan toch nog even wachten. Wanneer je de muren van je babykamer namelijk hebt geverfd is het verstandig minimaal vier weken te wachten voordat je de muursticker aanbrengt.

Heb jij nog vragen over het aanbrengen of verwijderen van muurstickers?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *