MENU

Reacties (1) Lifestyle & Tips

De ideale wintersportvakantie mét kinderen

Bron: Stokke

Voor veel mensen staat de wintersportvakantie weer voor de deur. Lekker met familie en vrienden de piste af en aan het einde van de dag gezellig met z’n allen een drankje nuttigen. Maar… wat nou als ik voor het eerst een kindje heb gekregen? Kunnen we als ouders dan nog wel samen gaan? En kan het kindje dan wel mee zonder dat ik er de hele tijd achteraan loop te hollen? Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden voor ouders met jonge kinderen om er alsnog een spetterende wintersport van te maken.

Goede voorbereiding is het halve werk

Allereerst is het van belang om goed voorbereid op pad te gaan. Er zijn talloze kindvriendelijke skigebieden en organisaties die je helpen bij het organiseren van de ideale wintersportvakantie mét kinderen. Bij verschillende accommodaties is er een opvang voor kinderen of worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor jouw kindje. Een middagje oppassen is natuurlijk ook geen probleem, wellicht kan je dit zelfs afwisselen met familie of vrienden die ook kinderen hebben. Dit geeft jou als ouder alsnog de tijd om van de zwarte piste te razen of gezellig met vriendinnen een Glühwein te nuttigen. Zo houd jij als ouder het ultieme wintersport gevoel toch nog in leven.

Er gaat een wereld voor je open

Zie jouw kind niet als een obstakel om dingen niet meer te kunnen doen die je gewend was te doen maar als mogelijkheid om juist dingen te doen die je nog nooit hebt gedaan. Wat te denken van een wandeltocht over de schoongeveegde paden omringd door een witte sneeuwmassa? Of om samen dik ingepakt de bergen in te trekken? Zo zijn er vaak diverse mogelijkheden in het skigebied voor het huren van een slee of een complete buggy op ski’s. Ga het avontuur aan met je kindje. Bij skischolen kan je zelfs kinderen vanaf een jaar of 4 kennis laten maken met skiën.

Mis dit niet!

Vergeet vooral niet de onmisbare producten mee te nemen op reis. Wat te denken van de Cybex Priam kinderwagen? Met de Cybex Priam Ski’s bouw jij je kinderwagen eenvoudig om tot sneeuwmobiel. Ook een fijne draagzak is onmisbaar. Lekker wandelen door de sneeuw met je kindje vlak bij je. En uiteraard zijn het Lodger Skipak en andere winter accessoires ook heerlijk warm voor je kindje.

Heb jij ervaring met wintersportvakanties met kinderen? Deel jouw ervaring!

BabyBjörn

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

1 Reactie op De ideale wintersportvakantie mét kinderen

  1. Bablofil schreef:

    Thanks, great article.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *