MENU

Reacties (0) Babykamer inspiratie

De babykamer van… Naomi!

babykamer inspiratie

Voor onze dochter Naomi wilden we graag een neutrale babykamer met een warme sfeer. Het lijkt mij leuk om jullie een kijkje te geven in de babykamer van Naomi en het verhaal achter de babykamer te vertellen. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van de vragen uit de ‘Babykamer van…‘ rubriek van deze blog die al door diverse mama’s is ingevuld. Ik ben benieuwd wat jullie van de babykamer van Naomi vinden!

babykamer inspiratie

1. Voor wie heb je deze babykamer ingericht?

De babykamer is ingericht voor ons eerste kindje, een dochtertje, Naomi. We besloten haar kamer wit te houden, zoals de rest van ons nieuwbouwhuis nog was. Echter ging dit na de geboorte erg storen en binnen enkele maanden begon de styling pas echt.

2. Hoe vond je het om de babykamer in te richten?

Zonder dat ik zwanger was bezocht ik Babypark al met veel plezier tijdens dromerige uitjes samen met een (eveneens niet zwangere) vriendin. Daar stuitte we tegen de Babykamer Chateau Wit waarbij de liefde aan deze meubelserie dan ook al snel werd verklaard. En zodra ik daadwerkelijk zwanger was en de babykamer al met een maand of 5 in ons huis opgesteld stond kon ik uren kijken. Ik vond het heerlijk en kon me niet indenken dat er in dat prachtige bedje straks een nog prachtiger kindje zou liggen.

3. Wat is jouw favoriete item uit de babykamer en waarom?

De babykamer staat niet vol met items, bewust kozen we ervoor het geheel heel rustig te houden. De witte muren maakten plaats voor de kleur oakland taupe van de serie Le Noir & Blanc. Daardoor begon de kamer te leven en ontstond er een warme sfeer. De Babykamer Chateau Wit is al prachtig, daar hoef je weinig aan toe te voegen. Toch bracht ik voor de finishing touch een likje verf aan op de panelen van de kast. Ik vond het hartstikke eng om te doen maar uiteindelijk gaf het precies datgene dat ik miste. Verder lieten we één muur behangen met steigerhout behang. Vooral het ruimtelijke geheel en de warme sfeer maakt deze kamer tot één van mijn favoriete plekjes in huis.

commode

4. Heb je een favoriet merk voor het inrichten van de babykamer?

Naast de Babykamer Chateau Wit gebruikte ik vooral het merk Koeka om het geheel af te werken met accessoires. Ik ben dol op de wafelstofjes!

5. Is er verder nog iets dat je wilt vertellen over de babykamer?

Een bevriend stel zei wel eens over nieuwbouwhuizen; “Je moet de ruimtes eerst maar eens leren kennen”. We waren in het begin namelijk heel voorzichtig met de styling. Ik durfde geen kleur aan te brengen en al helemaal geen behang. Ik was overigens zo blij dat alles in ons pas verkregen nieuwbouw huisje net strak wit was geverfd. Dit veranderde echter al heel snel toen Naomi er was, het voelde kil in huis en zo ook op de babykamer. Niet veel later begon het stylen dus pas echt. En pas op het moment dat ik de ruimte “kende” wist ik wat ik echt met haar kamertje wilde. Nu ben ik enorm blij met het resultaat en de tip van het bevriende stel.

-x- Mama van Dijk

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *