MENU

Reacties (1) Test & Onderzoek

Cybex autostoelen als ‘Beste uit de Test’ van de Consumentenbond

In Nederland is een autostoel verplicht voor alle kinderen < 1,35 meter. Er worden dus per jaar heel wat autostoelen verkocht. Maar hoe weet je wat een goede autostoel voor jouw kindje is? Ieder jaar test de Consumentenbond autostoeltjes op veiligheid en gebruiksgemak. In zowel groep 0+ als groep 1 is dit jaar een Cybex autostoel als beste uit de test gekomen.

Over de test

De Consumentenbond heeft in oktober 2014 de laatste autostoeltjes getest. Er zijn kinderzitjes getest van onder andere Maxi-Cosi, Cybex, Römer en Chicco. In iedere groep (autostoelen zijn ingedeeld in groepen op basis van het gewicht van een kind) wordt er één autostoel gekozen die de titel krijgt ‘Beste uit de Test’. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen autostoeltjes met gordel- of Isofix bevestiging. Veiligheid en gebruiksgemak zijn de uitganspunten voor de test.

De Cybex winnaars uit de test zijn….

…de Cybex Aton Q (Groep 0+) en de Cybex Juno 2-Fix (groep 1)!

Voor de allerkleinsten

Een autostoel uit groep 0+ is geschikt voor kinderen van 0 tot circa 12 maanden. De Cybex Aton Q is als ‘Beste uit de Test’ een goede aankoop voor jouw pasgeboren baby. Het autostoeltje scoort zeer goed op veiligheid, met name bij de bescherming tijdens een frontale botsing. Ook is de autostoel eenvoudig in gebruik zodat de kans op een verkeerde installatie minimaal is.

Een autostoel voor lieve, eigenwijze peuters

De Cybex Juno 2-Fix is de testwinnaar van groep 1, de groep voor kinderen van 9-18 kilo. Het is heel eenvoudig om je kind in deze autostoel te bevestigen, concludeerde de Consumentenbond. De autostoel bevestig je met Isofix en je kind zit veilig dankzij het veiligheidskussen. Met de Cybex Juno 2-Fix kun jij binnen een paar tellen veilig met je kind op reis!

Nog meer over de test

De autostoelen worden getest met behulp van de nieuwste generatie testpoppen in de carrosserie van een Volkswagen Golf. Als uitgangspunt worden strengere regels gesteld dan de wettelijke eisen. Zo wordt er bijvoorbeeld getest met een hogere botssnelheid. Vergeet niet dat het juist gebruiken van een autostoel een vereiste is voor optimale veiligheid. Lees dus altijd de instructies goed door en zorg dat de gordels goed (strak) afgesteld staan. Ook de kans op verkeerde bevestiging wordt gemeten in de test van de Consumentenbond.

Sla je slag!

Het goede nieuws voor jou is dat wij beide autostoelen, de Cybex Aton Q en de Cybex Juno 2-Fix verkopen in onze webshop. Daarbij hoef je geen verzendkosten te betalen. Plaats je je bestelling voor 20 uur? Dan heb je het autostoeltje in de meeste gevallen de volgende dag al in huis. Dat is nog eens handig shoppen!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

1 Reactie op Cybex autostoelen als ‘Beste uit de Test’ van de Consumentenbond

  1. Autostoelhoezen schreef:

    Ik verheug me op het volgende artikel. A. Romijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *