MENU

Reacties uitgeschakeld voor Borstvoedingcafé Roosendaal viert Wereld Borstvoeding Week Lifestyle & Tips

Borstvoedingcafé Roosendaal viert Wereld Borstvoeding Week

Jonge moeders uit Roosendaal en omgeving reageren enthousiast op het Borstvoedingcafé in Roosendaal. Ze vinden het fijn om hun ervaringen met het voeden van de baby met elkaar te delen. Op donderdag 2 oktober is het extra feest. Het café staat dan in het teken van de Wereld Borstvoeding Week.

Het Borstvoedingscafé

Je kindje de borst geven is voor veel moeders een heel nieuwe levenservaring. Misschien ben je voor het eerst moeder. Dan zit je vast met allerlei vragen over het voeden van je kindje. Wanneer geef je je kindje de borst? Wat mag je allemaal wel en niet eten als je je kind borstvoeding geeft? Enzovoort! Het is maar wat fijn als je hierover met andere moeders kunt praten. Daarom is er elke donderdag een inloopochtend in het Borstvoedingcafé in Babypark Roosendaal. Onder het genot van een kopje koffie delen jullie wederzijdse ervaringen. Het Borstvoedingcafé is een landelijk initiatief. Bij Babypark Roosendaal wordt het georganiseerd door de lactatiekundige van Careyn Kraamzorg, medewerkers van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en Borstvoedingsorganisatie La Leche League.

Wees welkom!

Ben je als jonge moeder nog nooit bij het Borstvoedingcafés langs geweest, kom dan eens een keer kijken. Andere moeders zijn erg enthousiast over het café. Ze hebben steun aan elkaar en vinden het daarnaast ook gewoon gezellig om met elkaar te praten.

Lactatiekundige

Mocht je advies willen hebben van een deskundige, dan kan dat ook. Tijdens de inloopochtenden is er altijd een lactatiekundige, een contactpersoon van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk of leidster van La Leche League aanwezig. Zij weten je alles te vertellen wat met borstvoeding te maken heeft. Zeker als het geven van borstvoeding niet altijd vanzelf gaat, kan het heel goed zijn om dit met haar te bespreken.

Wereld Borstvoeding Week

Donderdag 2 oktober belooft een extra feestelijke inloopdag te worden. De moeders worden verwend met wat lekkers en krijgen allemaal een goed gevulde goodiebag mee naar huis. Dit allemaal vanwege de Wereld Borstvoeding Week van 27 september tot 5 oktober. De Wereld Borstvoeding Week brengt het geven van borstvoeding op een positieve manier onder de aandacht. Wereldwijd vinden er activiteiten plaats die te maken hebben met borstvoeding. Het thema van dit jaar is “Borstvoeding – een streven voor het leven”. Initiatiefnemer WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) koos voor dit thema om te benadrukken dat het geven van borstvoeding belangrijk is en alle steun en aandacht verdient!

Waar & wanneer

De inloopochtenden vinden wekelijks plaats op donderdag. Elke (aanstaande) moeder die haar kind borstvoeding geeft, is welkom van 10.00 tot 11.30 uur in:
Babypark Roosendaal
Rucphensebaan 10
4706 PJ Roosendaal

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Reacties zijn gesloten.