MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

De Nationale Voorleesdagen zijn in aantocht!

Voorlezen

Heb je weleens gehoord van de Nationale Voorleesdagen en het Nationale Voorleesontbijt? Ieder jaar wordt er op een dag in januari een Voorleesontbijt georganiseerd waarin bekende en onbekende Nederlanders massaal aandacht besteden aan het voorlezen van kinderen. Dit jaar vindt de 14e editie van de Nationale Voorleesdagen plaats van 25 januari tot en met 4 februari 2017.

Wat is het?

Op woensdag 25 januari worden de Nationale Voorleesdagen op veel verschillende plaatsen geopend met een voorleesontbijt. Tijdens dit voorleesontbijt komen verschillende bekende en onbekende Nederlanders kinderen voorlezen om zo het voorlezen te stimuleren. Er zijn heel veel instellingen die meewerken aan het Voorleesontbijt. Zo kun je denken aan scholen, kinderdagverblijven of peuterspeelzalen maar ook verschillende bibliotheken.

Meedoen aan het voorleesontbijt

Als je als instelling mee wilt doen aan het voorleesontbijt, dien je zelf iemand te regelen die bij jouw school, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal komt voorlezen. Vaak worden hier bekende Nederlanders voor gekozen zoals burgemeesters en politici. In 2016 heeft prinses Laurentien zelfs meegedaan. Wel kun je jouw instelling aanmelden voor het voorleesontbijt via www.nationalevoorleesdagen.nl zodat iedereen op de hoogte is dat ook jouw instelling meedoet.

Zelf voorlezen

Ben jij niet in de gelegenheid om naar het voorleesontbijt te gaan tijdens de nationale voorleesdagen? Dan is het natuurlijk ook super leuk om wat boekjes in te slaan zodat je je kindje(s) thuis ook voor kunt lezen! Ook in onze webshop vind je een aantal leuke kinderboekjes om je kindje uit voor te lezen tijdens de Nationale Voorleesdagen (en natuurlijk ook daarna)! Zie voor enkele leuke voorleesboekjes uit ons assortiment de onderstaande slideshow.

  • Ikkemikke boek
    Ikkemikke Woef! Woef! Hoe doet dit dier? €7,95
  • Deltas boek
    Deltas Kiekeboe, Dag Koe! €10,95
  • Ikkemikke boek
    Woezel & Pip Eerste Woordjes €5,95
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *