MENU

Reacties (0) Nieuws

Bak jij ook mee tijdens de Nationale Pannenkoekdag?

Pannenkoeken bakken

Het is bijna zover, de Nationale Pannenkoekdag! Dit jaar wordt de Nationale Pannenkoekdag gehouden op vrijdag 24 maart 2017. Dat is alweer de 11e editie en dit leuke evenement is een initiatief van Tefal en Koopmans. In 2007 werd een begin gemaakt met dit evenement waar toen 60 scholen aan meededen. Nu, in 2017, is het evenement veel groter geworden en is het dan ook “landelijk” te noemen.

Het idee achter de Nationale Pannenkoekdag

Wat houdt de Nationale Pannenkoekdag nu precies in? Basisscholen door het hele land bakken pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Dit is in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen natuurlijk een goede manier. De inschrijving voor scholen van het officiële evenement is inmiddels gesloten en heeft een record aantal bereikt van 1110. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet op je eigen manier mee kunt doen! Wat houd je nog tegen?

Eigen invulling Nationale Pannenkoekdag

Natuurlijk hoef je niet alleen als school mee te doen met de Nationale Pannenkoekdag. Als ouders met de kinderen pannenkoeken bakken is ook super leuk! En je kunt het nog net zo gek maken als je zelf wilt ook. Misschien vind jij het wel leuk om zaterdag met je kinderen pannenkoeken te bakken voor een paar oudere mensen uit de buurt. Of wellicht ga jij lekker met je kids pannenkoeken bakken en nodig je de opa’s en oma’s uit om pannenkoeken te komen eten. Wat zullen je kinderen trots zijn op hun zelfgemaakte pannenkoeken!

Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken bakken

Tafelaankleding

Wanneer je lekker pannenkoeken hebt gebakken, is het natuurlijk ook leuk om dit met een feestelijk tintje op te eten. En zeker als je mensen hebt uitgenodigd is het erg leuk om ook een mooie gedekte tafel klaar te zetten. Natuurlijk vinden je kindjes het leuk om daarbij te helpen. Gebruik een groot, feestelijk bord voor al je pannenkoeken. Daarnaast kun je je kindje(s) extra verwennen met een leuk bord- en bestekset. In haar collectie heeft Babypark veel verschillende merken en printjes in borden en bestek voor kinderen. Dus, kiezen maar!

Done by Deer

Buitenshuis pannenkoeken eten

Zie jij het niet zitten om thuis pannenkoeken te bakken? Dan kun je natuurlijk ook buitenshuis pannenkoeken gaan eten. Een mooi voorbeeld is Molen de Zwaluw waar heerlijke ambachtelijke pannenkoeken worden gemaakt. Breng jij een bezoek aan Babypark Kesteren? Vergeet dan vooral niet om lekker pannenkoeken te komen eten bij Molen de Zwaluw, wat ernaast gelegen is. Zo maak je er een leuk dagje uit van. Maar natuurlijk kun je ook alleen een bezoekje brengen aan onze Pannenkoekenmolen!

Doe jij ook mee aan de Nationale Pannenkoekdag?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *