MENU

Reacties uitgeschakeld voor Autostoel Römer komt goed uit de ANWB-test Test & Onderzoek

Autostoel Römer komt goed uit de ANWB-test

Een veilig autostoeltje voor je kleuter dat je in een handomdraai in de auto plaatst en vervolgens gebruikt totdat je kind oud genoeg is om zonder autostoeltje te reizen. Deze droom wordt realiteit in de Römer Kidfix XP SICT. Je neemt je kind met een gerust hart mee voor een lange autorit, met de zekerheid dat het in geval van een aanrijding zo goed mogelijk wordt beschermd. In de ANWB-kinderzitjestest 2014 kreeg de Römer Kidfix XP SICT maar liefst het eindoordeel “goed”, één van de beste beoordelingen die een autostoeltje maar kan krijgen.

Goed beschermd, ook bij een botsing van opzij

De diepe, zacht gevoerde zijsteunen van de Römer Kidfix XP SICT geven extra bescherming in geval van een aanrijding vanaf de zijkant. Aan de zijkanten zit een verstelbaar mechanisme, oftewel het Side Impact Cushion Technolgy (SICT). Deze techonologie absorteert de krachten die vrijkomen bij een aanrijding. Zo wordt je kind altijd optimaal beschermd. Mocht de auto van voren aangereden worden, dan vangt de XP-PAD, een pad die over de borst van je kind zit, maar liefst 30% van de klappen op die anders met de nek worden opgevangen.

Installatie in de auto

Het vastmaken van de Römer Kidfix XP SICT in de auto is heel makkelijk. Je monteert het autostoeltje met behulp van de autogordel of in combinatie met het Isofix-systeem. Isofix is het veiligst en gemakkelijkst. Hiermee bevestig je het autostoeltje met één klik. Twijfel je of je het autostoeltje wel echt goed en veilig hebt vastgemaakt? Een indicator laat met een groen of rood lampje zien of je het goed hebt gedaan. Let op: niet iedere auto beschikt over Isofix.

Comfortabele gordels die meegroeien

Met slechts één hand verstel je de gordelloop, zodat de gordel goed over de schouder van je kind loopt. Daarna gesp je je kind in het autostoeltje vast, wat een kwestie is van klikken en klaar. Het is belangrijk dat een autostoeltje altijd aansluit bij het lichaam van je kind. De Römer Kidfix XP SICT pas je heel gemakkelijk aan: de hoofdsteun en gordelloop zijn met slechts één hand te verstellen.

Optimaal comfort

In de ANWB-test komt de ondersteuning van de benen als één van de pluspunten naar voren. Een belangrijk punt als het gaat om comfort. Met een goede ondersteuning van de benen kan je kind een lange autorit prima aan.

Zo scoort de Römer Kidfix XP XICT in de ANWB-test:

Bescherming zijbotsing: zeer goed
Bescherming frontale botsing: goed
Kans op gebruik: goed
Handleiding: zeer goed
Stabiliteit in de auto: goed (bij gebruik met Isofix)
Gordelloop: zeer goed
Vastzetten van het kind: goed
Aanpassen lichaamslengte: zeer goed
Comfort: goed

Kortom, de Römer Kidfix XP SICT voldoet aan alle kenmerken waaraan een autostoeltje moet voldoen. Hij is zowel veilig, gebruiksvriendelijk als comfortabel. Vooral veiligheid en gebruiksvriendelijkheid springen eruit. In dit autostoeltje wordt je kind meer dan “gewoon” beschermd tegen aanrijdingen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Reacties zijn gesloten.