MENU

Reacties uitgeschakeld voor Alles wat je moet weten over vaderschapsverlof Lifestyle & Tips

Alles wat je moet weten over vaderschapsverlof

vaderschapsverlof

Als kersverse vader wil je maar één ding: zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je partner en je pas geboren kindje. Nu je partner in het kraambed ligt heeft ze je hard nodig. En jij moet ook nog geboorteaangifte doen. Het liefst blijf je een aantal dagen thuis van je werk. Mag dit zomaar, en zo ja, wat zijn de wettelijke regels? Voor en na de geboorte van jullie kind is je vrouw/vriendin met zwangerschapsverlof. Maar ook jij, als vader, hebt recht op vrije dagen.

Vaderschapsverlof

Als vader heb je recht op minimaal twee dagen betaald vaderschapsverlof, ook wel kraamverlof genoemd. Deze dagen moet je binnen vier weken na de geboorte van je kindje opnemen. Is je kindje in het ziekenhuis geboren, dan gaan deze vier weken pas in bij terugkomst van de kleine uit het ziekenhuis. Twee dagen is het minimum waarop je recht hebt. Misschien mag jij wel meer betaald verlof opnemen. In dat geval is dit genoteerd in elke CAO. Het betaald verlof staat los van je vakantiedagen en mag daar dus niet van afgehaald worden.

Toekomstmuziek

In de toekomst mogen jonge vaders waarschijnlijk naast twee dagen betaald verlof ook nog drie dagen onbetaald verlof opnemen. Het kabinet heeft hiervoor een nota van wijziging ingediend bij de Tweede Kamer. Deze moet het voorstel eerst nog goedkeuren, en zover is het nog niet. Een eerdere poging van GroenLinks om het betaald vaderschapsverlof te verlengen tot twee weken, haalde het niet. Dit werd gewoonweg te duur. Je zult het dus voorlopig met twee dagen vaderschapsverlof moeten doen.

Calamiteitenverlof

In uitzonderlijke situaties zijn er meer regelingen waar je gebruik van kunt maken, die van Calamiteitenverlof bijvoorbeeld. Calamiteitenverlof is bedoelt voor een privéprobleem dat je onmiddellijk moet oplossen. Denk aan het overlijden van een direct familielid, maar ook een bevalling valt hieronder. Calamiteitenverlof krijg je gewoon doorbetaald. Een werkgever mag een aanvraag voor Calamiteitenverlof niet zomaar weigeren, zolang deze heel redelijk is. Het Vaderschapsverlof kun je aan laten sluiten op je Calamiteitenverlof. Je blijft dus recht houden op twee dagen Vaderschapsverlof, ook al heb je al Calamiteitenverlof opgenomen.

Ouderschapsverlof

Naast Vaderschapsverlof en Calamiteitenverlof kun je ook nog 26 weken Ouderschapsverlof opnemen. Tijdens deze periode krijg je echter geen salaris uitbetaald. Werk je nog geen jaar bij dezelfde werkgever, dan mag je geen Ouderschapsverlof opnemen. Ook als je het afgelopen jaar bij deze werkgever langer dan drie maanden niet hebt gewerkt, heb je geen recht op Ouderschapsverlof. Daarnaast moet je kind jonger zijn dan 8 jaar en bij jou thuis wonen.

Zoek je meer informatie over vaderschapsverlof? Neem dan eens een kijkje op de website van rijksoverheid.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Reacties zijn gesloten.