MENU

Reacties (0) Producten

7 argumenten voor een i-Size autostoel

i-size
Bron: Maxi-Cosi

Wanneer je je aan het oriënteren bent op een autostoel voor je kindje heb je vast de term i-Size voorbij horen komen. De autostoelen die aan deze veiligheidsnorm voldoen zijn nog strenger getest dan de huidig geldende veiligheidsnorm. In deze blog vind je 7 redenen om te kiezen voor een i-Size autostoel. Wellicht zijn deze argumenten handig om in overweging te nemen in je zoektocht voor de perfecte autostoel voor je kindje.

Reden 1: i-Size autostoelen zijn zijwaarts getest

I-Size autostoelen zijn altijd getest op een zijwaartse botsing. Dit is belangrijk aangezien er bij 80% van de aanrijdingen zijwaartse druk ontstaat. In veel andere gevallen wordt er alleen getest met een frontale botsing.

Reden 2: minimale kans op verkeerde installatie

I-Size autostoelen worden in de auto bevestigd met Isofix. De ANWB heeft onderzocht dat 7 op de 10 autostoelen niet goed vast staat in de auto. Bij bevestiging met Isofix is de kans op verkeerde installatie minimaal, een indicator geeft namelijk met een lampje en/of geluid aan dat de autostoel juist geïnstalleerd is.

Reden 3: de i-Size norm wordt in de toekomst verplicht met i-Size

In de toekomst wordt de strenge i-Size wetgeving verplicht in Nederland. Op dit moment is dat nog niet het geval en is de Europese ECE R44/04 veiligheidsnorm geldend. Naar verwachting wordt de i-Size veiligheidsnorm vanaf 2018 verplicht. Wanneer je het autostoeltje dat je nu aanschaft later ook voor een broertje of zusje wilt gebruiken is het handig om hier vast rekening mee te houden.

Reden 4: langer achterwaarts vervoeren

Kinderen kunnen tot minimaal 15 maanden achterwaarts worden vervoerd in een i-Size autostoel. Door je kindje achterwaarts te vervoeren kan je kindje de krachten die vrijkomen beter aan omdat de klap wordt opgevangen door de rug. Hierdoor is er minder kans op letsel.

Reden 5: remsystemen zijn verbeterd

Zelfs een noodstop kan bij het voorwaarts vervoeren van je kindje al letsel opleveren. Dit komt omdat de auto’s en met name het remvermogen met ABS en ESP in de afgelopen jaren zijn doorontwikkeld. Hierdoor staan auto’s eerder stil en deze klap kan een kind niet altijd verwerken waardoor er nekletsel ontstaat.

Reden 6: kinderen groeien (te) snel uit hun babyautostoel

Nederlandse kinderen zijn vrij groot en daardoor al snel uit een babyautostoeltje gegroeid terwijl ze nog erg letselgevoelig zijn vanwege hun jonge leeftijd. Door je kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren bescherm je je kind zo lang mogelijk optimaal.

Reden 7: getest met dummy’s

Bij i-Size testen worden dummy’s gebruikt die de kracht op het kindje testen. Dit is bij eerder geteste stoelen niet onderzocht, maar het is uiteraard wel heel belangrijke informatie waarmee de veiligheid en het comfort voor je kindje vergroot wordt.

Bij Babypark kun je zowel online als in onze megastores terecht voor een ruim assortiment i-Size autostoelen. Op onze website vind je een overzicht van onze actuele collectie autostoelen. Bij de productomschrijvingen staat vermeldt of de autostoel voldoet aan de i-Size veiligheidseisen. Wil je meer weten over (i-Size) autostoelen? Bekijk dan de uitleg van onze productspecialisten op Youtube of kom langs in één van onze megastores.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *