MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

6x unieke schooltraktaties bij een geboorte

schooltraktatie geboorte

Is er bij jullie een kleintje geboren? Dan zijn je eventuele andere kinderen vast heel erg trots en blij. Ze staan vast te popelen om op school kunnen trakteren en iedereen te vertellen over hun broertje of zusje. Om jou te helpen een originele traktatie te verzinnen hebben we een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet. Kijk maar mee!

1. Geboortekoekjes met naam van muisjes

Geboortekoekjes met de naam geschreven met muisjes is natuurlijk super leuk. Bak hiervoor eerst koekjes van deeg of koop gladde koekjes. Vervolgens schrijf je met een dun laagje glazuur de naam van je baby op de koekjes. Het glazuur kan zo dienen als ‘lijm’ voor de muisjes. Zo weet iedereen direct hoe jullie nieuwe baby heet.

2. Cakepops met muisjes

Cakepops zijn een soort van lolly’s, makkelijk en leuk voor een traktatie op school. Je kunt de cakepops gemakkelijk zelf maken. Het is natuurlijk ook erg leuk om de cakepops te versieren met muisjes. Dit kun je doen door de cakepops in witte chocolade te dopen en dan door een schaal met muisjes te rollen zodat de cakepops rondom bedekt zijn met muisjes in de juiste kleur.

3. Plastic flesjes met hartjessnoepjes

Koop leuke flesjes met een roze of blauwe rand en vul ze met wit met roze of wit met blauwe hartjessnoepjes. Je kunt de flesjes extra leuk maken door er een strikje omheen te doen met een kaartje waarop je de naam van je kindje schrijft. De kindjes op school hebben zo ook een leuk klein cadeautje die ze mee naar huis kunnen nemen.

4. Spekspiesjes

Zoek je een traktatie voor echte snoepkonten? Maak dan zelf spekspiesjes. Je koopt lange sateprikkers en spiest hier om en om bijvoorbeeld witte en roze spekjes of witte en blauwe spekjes aan. Dit is ook een leuke tip bij een tweeling (jongen en meisje) waarbij je de gekleurde spekjes kunt combineren, bijvoorbeeld eerst een witte, dan een blauwe en dan een roze spekje.

5. Bellenblaas met unieke wikkel

Wil je dat je kinderen eens wat anders trakteren dan snoepjes, koekjes of beschuit met muisjes? Denk dan eens aan iets origineels als een bellenblaas met een unieke wikkel. Er zijn bellenblazen te koop waar je een unieke wikkel om heen kan laten maken met een tekst erop. Zet hier bijvoorbeeld een tekst op als: Hoera, een zusje/broertje. Reken maar dat dit cadeautje gewaardeerd wordt!

6. (Nep)IJsjes

Maak of koop een paar pakken ijshoorntjes. Verder koop je spekjes in de kleuren die je nodig hebt (blauw of roze met wit). De spekjes bevestig je op het hoorntje als soort van bollen ijs. Leuk om als traktatie te gebruiken net na de zomervakantie.

Wil je nog meer inspiratie over unieke traktaties voor bijvoorbeeld het trakteren op school of traktatie tijdens de kraamdagen? Lees dan ook onze blog over 10 alternatieven voor beschuit met muisjes.

Welke schooltraktatie vind jij het leukst?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *