MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

6x cadeautips voor een babyshower

babyshower

Het organiseren van een babyshower voor de mama-to is steeds populairder aan het worden. Tijdens een babyshower worden er grappige spelletjes gedaan zoals het proeven van diverse babyvoedingen, een wedstrijdje wie het snelst een luier kan verwisselen of een quiz met babyfoto’s van alle aanwezigen. Heerlijke blauw/roze traktaties of een mooi versierde taart mogen niet ontbreken op dit verrassingsfeestje. Alles draait tijdens de babyshower om de aanstaande mama en haar baby. En daar horen natuurlijk leuke cadeautjes bij! In deze blog vind je 6 cadeautips voor een babyshower.

1. Verzorgingsproducten voor de baby én voor mama!

Wat is er nu lekkerder dan de geur van een pasgeboren baby?! Van heerlijk ruikende verzorgingsproducten voor een baby kun je niet genoeg in huis hebben. Denk ook aan de aanstaande moeder. Zowel tijdens haar zwangerschapsverlof als na de bevalling zal ze het zeker waarderen om ook cadeautjes voor zichzelf en niet alleen voor de baby te krijgen.

2. Accessoires voor de kinderwagen

Een babyshower vindt meestal ongeveer 8 weken voor de uitgerekende datum plaats. Rond deze termijn hebben de meeste ouders de complete babyuitzet in huis. Vaak is er wel een kinderwagen maar zijn nog niet alle kinderwagen accessoires aangeschaft. Een bekerhouder, XL boodschappennet of een muskietennet zijn handige extra’s. Controleer wel van tevoren even welk type kinderwagen de ouders aangeschaft hebben, want niet alle accessoires zijn universeel.

3. Hydrofiele luiers

Met een set vrolijk gekleurde hydrofiel luiers zit je altijd goed. Hydrofiele luiers heb je nooit genoeg dus dit cadeau zal de aanstaande moeder zeker waarderen. Hydrofiele luiers gebruik je bijvoorbeeld om je kindje af te drogen, te beschermen tegen de zon of voor ongelukjes bij het voeden. Goed om te weten: onder veel mama’s is het merk Aden + Anais favoriet.

4. Een boek

Het zwangerschapsverlof staan voor de deur. In deze weken kan de mama to be zich helemaal voorbereiden op de komst van de baby en de laatste klusjes afronden. Waarschijnlijk zal ze ook tijd over houden om te ontspannen. Een boek (bijvoorbeeld over de eerste tijd als moeder) is dan een cadeau dat zeker gebruikt zal gaan worden.

5. Een fotoshoot

Een zwangerschap en de geboorte van een kindje is een bijzondere periode in je leven. Een goede reden om deze vast te laten leggen met een fotoshoot! Bedenk wat de aanstaande moeder het leukst zou vinden: een zwangerschapshoot of liever foto’s van de newborn. Newborn foto’s worden het mooist wanneer je ze binnen 14 dagen na de bevalling maakt.

6. Babykleertjes

Babykleertjes zijn niet alleen geschikt als kraamcadeau, ook tijdens een babyshower zijn kleertjes erg leuk om cadeau te geven. Let wel even op de maat die je koopt: een winterjasje in maat 56 is niet zo handig wanneer de baby in het voorjaar geboren wordt. Probeer kleding uit te kiezen die de aanstaande moeder leuk vindt. Draagt ze veel pastelkleurtjes? Dan vind ze dat waarschijnlijk ook leuk voor de baby.

Heb jij een babyshower gehad tijdens je zwangerschap? Wat vond jij het leukste cadeautje om te krijgen?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *