MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

6 Tips om goed voorbereid naar school te gaan!

De eerste schooldag
Bron: Done By Deer

De vakantie is inmiddels al (grotendeels) voorbij en sommige basisscholen openen aanstaande maandag alweer hun deuren. Misschien heb jij wel een kindje die maandag voor het eerst naar school gaat. Dat is een spannende dag. Moeders moeten voor de eerste schooldag vaak nog het één en ander voorbereiden. In deze blog kun je lezen waar je als moeder aan moet denken wanneer je kindje (voor het eerst) naar school gaat.

Je kindje voorbereiden

Het is belangrijk dat je je kindje goed voorbereid op de grote stap naar school, wanneer je kindje voor het eerst naar school gaat. Dit kun je doen door veel met je kindje te praten over wat er na de vakantie gaat gebeuren. Ook kun je verschillende leesboekjes kopen die gaan over de eerste schooldag of het schoolleven. Zo krijgt je kindje een leuk beeld van naar school gaan.

Extra zorg

Misschien heeft je kindje wel extra zorg nodig wanneer hij of zij naar school gaat. Je kunt dan denken aan een bepaalde ziekte die je kindje met zich meedraagt zoals astma of diabetes. Het is belangrijk dat de juffrouw of meester van je kindje daar op tijd over wordt ingelicht. Hij/zij kan je kindje dan extra in de gaten houden en erop toezien dat alles goed gaat.

Alvast wennen aan het ritme

Ben je alweer terug van je vakantie of van al die dagjes weg? Probeer er dan voor te zorgen dat je kindje vast gaat wennen aan het ritme van het schoolleven. Dat betekend dat het goed is dat je kindje ’s avonds op tijd naar bed gaat (wat er in de vakantieperiode vaak bij inschiet) zodat hij/zij de volgende dag weer voldoende energie heeft om zijn of haar werk te doen. Wanneer je je kindje vast laat wennen aan dit ritme is de overstap van de vakantie naar school zo ook een stuk minder groot.

Wat neemt je kindje mee naar school?

Je vraagt je als moeder misschien af wat je kindje allemaal mee moet nemen naar school. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Rugtas

Het is handig om je kindje een schooltas mee te geven waarin hij/zij alles kan opbergen. Een rugtas is voor je kindje het handigst omdat hij/zij hier geen last van heeft omdat deze achter op de rug stevig vast zit. Een tip is om op de rugtas de naam van je kindje te schrijven en zo nodig jouw telefoonnummer. Zo kunnen ze bij het kwijtraken van de tas altijd contact met je opnemen.

  • Eten en drinken

Wanneer je kindje naar school gaat moet hij/zij natuurlijk ook iets eten en drinken. Meestal wordt er ’s morgens een kleine pauze ingelast waarin het tijd is om wat te eten en te drinken. Het is verstandig niet teveel zoetigheid en suikers mee te geven. Wanneer je kindje tussen de middag op school blijft, is het verstandig ook wat brood en drinken voor tijdens de lunch in de tas te doen. Een stuk fruit is ook niet verkeerd. Let er alleen wel op dat je kindje deze zelf makkelijk kan eten. Snijd bijvoorbeeld alvast een appel in stukjes zodat je kindje die zo op kan eten. Soms is het ook mogelijk om via school met bonnetjes of munten drinken (zoals melk) of fruit te halen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden op school.

  • Overige spulletjes

Luizen worden op school vaak overgegeven van kind op kind. Het is daarom raadzaam een luizenzak te kopen. Deze luizenzak doe je om de jas van jouw kindje en zo hang je hem aan de kapstok. Dit voorkomt dat de luizen van de ene jas op de andere overspringen. Wat betreft gymkleding is het goed om eerst op school na te gaan of zij de gymkleding aanbieden die verplicht is of dat je zelf gymkleding voor je kindje aan moet schaffen. Op de dag dat je kindje altijd gymt geef je dan de gymkleding mee naar school. Vind je kindje het nog wat onwennig om helemaal alleen naar school te gaan? Stop dan nog even lekker zijn/haar knuffel in de rugtas, zo heeft hij/zij toch nog iets vertrouwds bij zich.

In deze blog hebben we je enkele tips gegeven waaraan je kunt denken om je kindje goed voorbereid naar school te laten gaan. We hopen dat je kindje de eerste schooldag (en natuurlijk alle volgende schooldagen ook) super leuk vindt.

Welke tips heb jij nog voor de voorbereiding op de eerste schooldag?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *