MENU

Reacties (0) Lifestyle & Tips

6 feiten over een Puckababy® inbakerslaapzak

Inbakerdoek
Bron: Puckababy®

Het inbakeren van je kindje is een oude traditie en helpt kinderen om rustig te slapen. Tegenwoordig worden kinderen op een andere manier ingebakerd dan vroeger. Letterlijk en figuurlijk ‘niet meer ingewikkeld’! Inbakeren wordt gebruikt als hulpmiddel voor kindjes die moeilijk en onrustig slapen. Meer weten? Lees dan deze 6 feiten over slapen in een Puckababy® inbakerslaapzak.

Een Puckababy® inbakerslaapzak…

1. Verkleint de bewegingsruimte

Een Puckababy® inbakerslaapzak verkleint de bewegingsruimte van je kindje. Een goede inbakerslaapzak sluit aan bij de schouders en zorgt dat er ruimte is bij de heupen. Hierdoor staat het inbakeren een gezonde ontwikkeling van het lichaam niet in de weg. Door een beschermende cocon om je kindje heen te creëren kan je kindje geen ongecontroleerde bewegingen maken die hem uit zijn slaap zouden kunnen halen.

2. Beschermt tegen een overload aan prikkels

Negen maanden lang heeft je kindje warm en veilig in je baarmoeder gezeten. Na de geboorte komt er al snel een teveel aan prikkels op je kindje af. Door je kindje in te bakeren ligt je kindje warm en geborgen, net als in de baarmoeder. Daardoor vindt je kindje gemakkelijker rust en blijft het in diepe slaap. Tijdens die diepe slaap krijgen al die prikkels een plaatsje en wordt je kindje tevreden en uitgerust weer wakker.

3. Komt tegemoet aan de behoefte naar geborgenheid

Pasgeboren kinderen moeten wennen aan het feit dat ze niet meer continu gedragen worden door hun moeder. Negen maanden lang hoorde de baby de hartslag van zijn moeder en kon hij alle bewegingen volgen. Ook na de geboorte heeft je kindje behoefte aan geborgenheid, net als in de baarmoeder. Een Puckababy® inbakerslaapzak geeft dat gevoel van warmte en geborgenheid weer terug.

4. Helpt bij het vinden van een fijn ritme

Zowel voor jou als voor je kindje is het prettig om een vast ritme te ontwikkelen. Voor je kindje zijn herkenning en vertrouwen erg belangrijk. Je kindje weet graag waar hij aan toe is en zal zich dan gemakkelijker overgeven aan het moment van slapen. Wordt de Puckababy® inbakerslaapzak tevoorschijn gehaald? Dan weet je kindje dat het tijd is om te gaan slapen.

5. Vermindert huilen

Kleine kinderen huilen relatief viel. Logisch, want dit is de enige manier waarop een baby aan kan geven iets wel of iets niet te willen. Je kindje hoeft dus niet altijd verdrietig te zijn als hij huilt. Sommige kinderen hebben de gewoonte om te huilen voordat ze gaan slapen. Dat is niet erg, maar zorg ervoor dat je kindje niet overstuur raakt. Leg je kindje al voor de eerste tekenen van vermoeidheid in bed. Kinderen die oververmoeid zijn kunnen daardoor erg overstuur raken en dan wordt het nog moeilijker om in slaap te vallen.

6. Is eenvoudig in gebruik

Een Puckababy® inbakerslaapzak is heel gemakkelijk in gebruik. Onderstaand zie je twee handige instructiefilmpjes van de Puckababy® inbakerslaapzakken. In de filmpjes kun je met eigen ogen zien hoe rustig het kindje wordt van het inbakeren.

Bron: Puckababy®

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *