MENU

Reacties (1) Lifestyle & Tips

5 tips voor het verzorgen van je baby in de zomer

Verzorging van baby in de zomer
Bron: Bugaboo

Wellicht is jou kindje aan het eind van het voorjaar of midden in de zomer geboren? De zomer is in principe de warmste periode van het jaar en je kunt er dan ook vanuit gaan dat je kindje het ook snel warm heeft. Hoe ga je om met deze warmte en hoe kun je je kindje dan het beste verzorgen? In deze blog kun je verschillende tips lezen voor het verzorgen van je baby in de zomer. Lees je mee?

Tip 1 Luchtige kleren, maar niet te luchtig!

Een baby is na de geboorte vrij kwetsbaar. Wellicht ga je ervan uit dat je kindje het bij 30 graden net zo warm heeft als jij zelf, maar daar moet je mee oppassen. Het is verstandig om je kindje niet te luchtig aan te kleden, want baby’s hebben toch relatief snel last van kou. Trek je baby bijvoorbeeld een luchtig shirtje aan met lange mouwen. Zo heeft het toch zijn/haar lichaam bedekt maar zorgen de luchtige kleertjes ervoor dat hij/zij het niet te warm heeft. Voor de zekerheid kun je ook een vestje meenemen wanneer je weg gaat. Zo kun je bij het iets kouder worden je baby toch nog een extra laagje aantrekken.

Tip 2 Vermijd de zon voor de allerkleinsten

Is je kindje midden in de zomer geboren of nog jonger dan zes maanden? Pas dan op om hem/haar in de zon te leggen. Je kindje kan het erg snel warm krijgen en kan dit moeilijk zelf aangeven. Is je kindje ouder dan zes maanden? Dan mag hij/zij wel even aan de zon wennen. Het is wel beter om je baby dan in te smeren met een zonnebrandcrème van factor 30 of meer zodat je zeker weet dat het niet schadelijk kan zijn voor je kindje. Ook is het verstandig om een zonnehoedje voor je kindje te kopen om zo in ieder geval het hoofdje te beschermen tegen de zon.

Tip 3 Koel naar bed

Is het op de slaapkamer van je kindje ook zo warm? Zet er dan geen waaier neer, dat kan er namelijk voor zorgen dat je kindje snel op de trek ligt. Probeer de kamer van je kindje overdag koel te houden maar zorg ervoor dat het niet te koud wordt. Heeft je kindje het in bed erg warm? Koop dan in ieder geval een hoeslaken die veel vocht opneemt, zoals bijvoorbeeld de Haton Hoeslakens. Ook zijn er speciale zomerslaapzakken te verkrijgen zodat je kindje het niet zo snel warm heeft in bed.

Tip 4 Lekker vaak in bad

Heeft je kindje het erg warm gekregen? Doe hem/haar dan lekker in bad. In de zomer mag dit best wat vaker dan dat je normaal doet. Je kindje koelt zo af en met warm weer is water heerlijk om in te liggen. Wil je een badje wat makkelijk te pakken en op te bergen is? Kies dan voor het Stokke Flexibath. Dit badje is in te klappen en dus ook ideaal mee te nemen op vakantie.

Tip 5 Parasol tegen de zon

Misschien vind je dat de zon teveel op je kindje schijnt die in de kinderwagen ligt. Koop dan een parasol voor je kinderwagen, in plaats van dat je de kap van de kinderwagen naar beneden doet. Wanneer je namelijk de kap van je kinderwagen naar beneden doet kan de warmte daaronder niet goed weg en wordt het heel heet voor je kindje. Bij gebruik van een parasol kan de warmte er makkelijk onder vandaan en ligt je kindje toch beschut tegen de zon.

Welke tip heb jij nog voor de verzorging van je baby in de zomer?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

1 Reactie op 5 tips voor het verzorgen van je baby in de zomer

  1. Marie schreef:

    Bedankt voor het delen van de tips om je baby goed te verzorgen in de zomer. Mijn zus gaat binnenkort op vakantie met haar baby en wil goed voorbereid zijn op het warme weer. Ik ga haar deze tips in ieder geval doorsturen. https://www.chiropractiedeeem.nl/huilbabys/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *