MENU

Reacties (2) Lifestyle & Tips

5 tips voor babyshower spelletjes (met FREE PRINTABLES!)

babyshower spelletjes

Organiseer jij binnenkort een babyshower? In deze blog geven wij 5 tips voor spelletjes die je babyshower nog leuker maken. Scroll verder en ontdek onze free printables!

1. Rompertjes versieren

Rompertjes versieren kun je op verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om iedereen thuis haar eigen rompertje te laten versieren met een leuke tekst of tekening, maar je kunt er ook voor kiezen om dit tijdens de babyshower te doen. Het handigst is om hiervoor een eenvoudig, wit rompertje voor gebruiken. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van textielstiften, maar wanneer je de rompertjes van tevoren versiert kun je hem natuurlijk ook laten bedrukken. Tip: trek het rompertje over een stukje karton en zet deze met wasknijpers goed vast. Zo voorkom je dat de stof van het rompertje zijn eigen weg gaat tijdens het schrijven. Wanneer je de rompertjes van tevoren versiert kun je er tijdens de babyshower een “vlaggenlijntje” van maken. De mommy to be mag dan raden wie welke rompertje gemaakt heeft. Zo maak je van de cadeautjes ook gelijk een leuk spelletje!

2. Babyshower 30 seconds

Dit spel lijkt op het populaire 30 seconds. Print en knip de kaartjes van onze free printable uit en doe deze in een grote pot. Omschrijf of beeld in 30 seconden zoveel mogelijk van deze kaartjes uit. Als alle kaartjes op zijn heeft het team met de meeste kaartjes gewonnen. Voorbeelden van woorden op de kaartjes zijn “het breken van de vliezen”, “puffen” en “verloskundige”. Maak teams en ga de uitdaging aan!

Download HIER onze free printable voor babyshower 30 seconds

Babyshower spelletjes

3. Raden van oude babyfoto’s

Soms herken je anderen of jezelf nauwelijks meer terug op foto’s van vroeger. Dat babyvet is eraf, je bent meer op je moeder gaan lijken terwijl je vroeger op je vader leek. Daarom is het leuk om een babyfotoquiz te doen. Laat iedereen een leuke babyfoto van zichzelf meenemen, en hang deze op in de kamer. Zo kan iedereen raden welke babyfoto van wie is. Het leukste is om er ook een babyfoto van de mama to be tussen te hangen. Zou ze zichzelf herkennen?!

4. Babyshower Pim Pam Pet

Voor dit spel maak je twee teams. Neem een Pim Pam Pet-draaischijf en draai zodat er een letter tevoorschijn komt. Het team dat als eerste de vraag beantwoordt heeft met deze letter, krijgt het kaartje met de vraag. In plaats van de gewone Pim Pam Pet kaartjes is het natuurlijk ook leuk om babygerelateerde kaartjes te gebruiken, deze vindt je in onze free printable. Zo zijn er kaartjes als “titel van een voorleesboek”, “een meisjesnaam” en “een zwangerschapskwaaltje”. Welk team verzamelt de meeste kaartjes?

Download HIER onze free printable voor babyshower Pim Pam Pet

babyshower spelletjes

5. Babyvoeding proeven

Je hebt als moeder in spé waarschijnlijk geen idee hoe babyvoeding nu echt smaakt. Daarom is het leuk om een proef te doen met babyvoeding. Koop bijvoorbeeld 3 potjes babyvoeding en maak 2 teams. Laat ieder team hetzelfde potje proeven en laat ze binnen 1 minuut, na onderling overleg, raden welke ingrediënten in dit potje zitten. Dat is nog lastiger dan je denkt! Raad jij de juiste ingrediënten?

babyshower

Hoeveel spelletjes doe je op een avond?

Per babyshower zal het verschillend zijn hoeveel spelletjes er worden gedaan. De ene groep houdt tenslotte meer van spelletjes dan een andere groep. Daarom is het van te voren ook niet te bepalen hoeveel spelletjes je het beste kunt doen. Dat hangt af van de situatie op de dag zelf en het programma van de rest van de middag of avond.

Laat je weten als je onze free printables gebruikt hebt? We zijn benieuwd!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

2 Reacties op 5 tips voor babyshower spelletjes (met FREE PRINTABLES!)

  1. Babypark schreef:

    Wat vervelend! Stuur gerust een mailtje naar facebook@babypark.nl zodat we de documenten kunnen mailen.

  2. Jessie schreef:

    De baby shower printable kan ik helaas njer downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *